01 Kasım 2018 11:39

Mehmet Altan’dan Yargıtay'a temyiz başvurusu

Hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası İstinaf Mahkemesi tarafından onanan gazeteci Mehmet Altan Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiası ile Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi ile birlikte ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası İstinaf Mahkemesi tarafından onanan Mehmet Altan, kararın bozulması için Yargıtay'a başvurdu.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne iletilmek üzere İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'ne temyiz dilekçesi sunan Mehmet Altan'ın Avukatı Figen Albuga Çalıkuşu, 2. Ceza Dairesi tarafından onanan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının bozularak müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi.

Müvekkilinin İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 16 Ocak 2018 tarihinde TCK 309/1 maddesi hükmüne göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatan Avukat Çalıkuşu, bu cezanın da İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından onandığını hatırlattı.

'BERAAT VERİLMESİ HUKUK DEVLETİNİN GEREĞİDİR'

Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin müvekkili için hak ihlali oluştuğuna dair kararları bulunduğunu belirten Avukat Çalıkuşu, “Suçun işlendiğini ortaya koyan somut olgusal temeller ve kuvvetli belirti dahi bulunmayan dosya kapsamında müvekkil hakkında tüm atılı suçlardan beraat kararı verilmesi Anayasada yazılı olan hukuk devleti olmanın bir gereğidir” dedi.

Müvekkilinin Can Erzincan TV'de darbeden bir gün önce yaptığı konuşmada darbeye ilişkin subliminal mesaj vermekle suçlandığını hatırlatan Avukat Çalıkuşu, “Anayasa Mahkemesi televizyon programlarında müvekkilin yaptığı konuşmalar üzerinden inceleme yapmış ve müvekkilin darbe teşebbüsünü hazırlamak amacıyla konuşma yaptığına dair olgusal temellerin bulunmadığına karar vermiştir” dedi.

Savunma olarak sundukları kanıtların ve kovuşturmayı genişletme yönündeki taleplerinin usule aykırı olarak reddedildiğini ifade eden Avukat Çalıkuşu, “Hükme dayanak edildiği söylenen belgeler duruşmada okunup tartışmaya açılmamıştır” iddiasında bulundu.

Dosya kapsamında isnat edilen suçun işlendiğini ispatlayan delil bulunmadığını vurgulayan Avukat Çalıkuşu, müvekkilinin diğer dövizlerle birlikte evinde bulunan 1 doların yurt dışı seyahatlerden kaldığını, Bank Asya hesabının da ders verdiği üniversiteden olan ücretini almak için kullandığı hesap olduğunu belirtti.

Soruşturmaya ve kovuşturmaya konu edilen delillerin delil niteliğinde olmadığını ifade eden Avukat Çalıkuşu, “Delil özelliği bulunmayan, suç işlendiğini ortaya koyacak ispat gücüne sahip olmayan tutanak, döküm, tanık anlatımı üzerinde cezalandırmaya gidilemez” dedi.

Tüm dosya kapsamına göre müvekkilinin mahkumiyetine karar verildiğini hatırlatan Avukat Çalıkuşu, kararın bozulmasını ve müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Kural, Sıla'ya şiddet uyguladığı gerekçesiyle ifadeye çağrıldı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Ece Sevim Öztürk tahliye edilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa