2 Kasım 2018 16:28

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'ya suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün katıldığı bir televizyon programında, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kendisine iftira attığı ve hakaret teşkil eden sözler söylediği iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu televizyon programındaki konuşmasından bölümlere yer verildi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Cemal Kaşıkçı cinayetini örtbas etmekle, katillerin yurt dışına çıkmasına izin vermekle ve katilleri korumakla suçladığı belirtilen dilekçede, bu hususların tümünün gerçek dışı olduğu kaydedildi.

Kılıçdaroğlu'nun, ‘iftira’ ve ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlarından cezalandırılmasının talep edildiği dilekçede, şunlar kaydedildi:

“Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Kaçıkçı cinayetinin aydınlatılması hususunda Türk makamlarının gösterdiği hassasiyet, Türk ve dünya kamuoyu tarafından yakınen takip edilmekte ve takdir edilmektedir. Şüpheli, bu açık gerçeklere rağmen her zamanki sorumsuz siyaset tarzıyla sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın saygınlığına değil, ülkemizin itibarına da saldırmaktadır.”

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin şunları söylemişti:

“Katiller herkesin gözü önünde uçtu. Katilleri serbest bırakanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Savcı da suçlu. Kral Selman sana neden teşekkür etti?  Benim ülkemde cinayet işlendi. Katiller yurt dışına gitti, kimi suçlayacağım Suudi Arabistan'ı mı? Telefon üzerine bunlar serbest bırakılmıştır. Savcı görevini yapmamıştır. Bunları engelleyen siyasi iradedir. Erdoğan'ın hesap vermesi lazım. Katillerle işbirliği yapan siyasi lider konumuna düşer.” (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Türk-İş ve Hak-İş’in üç genel başkan yardımcısı, 600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşme görüşmeleri için önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığına sunmak üzere zam talebini belirledi. Ancak zam oranı açıklanmadı. Pazarlığı yapılacak rakamdan haberi olmayan işçiler tepkili: “Neyi kimden gizliyorsunuz, taslağı açıklayın.”

22 bin 131 TL Türk-İş'in belirlediği açlık sınırı

72 bin TL Türk-İş'in belirlediği yoksulluk sınırı

30 bin TL Kamu işçisinin ortalama ücreti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutukluluğuna yapılan itiraz "kaçma şüphesi" gerekçesiyle reddedildi.

Evrensel'i Takip Et