15 Kasım 2018 14:29

Arap Birliği Gazze saldırıları nedeniyle İsrail'i kınadı

Filistin yönetiminin talebi üzerine olağanüstü toplanan Arap Birliği Gazze saldırıları nedeniyle İsrail'i kınadı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Filistin'in talebi üzerine toplanan Arap Birliği, İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği suçları kınayarak, Filistinliler için uluslararası himaye talebinde bulundu.

Mısır’ın başkenti Kahire’deki yerleşkesinde daimi temsilciler seviyesinde toplanan Arap Birliği tarafından yayımlanan sonuç bildirgesinde, “Arap Birliği Meclisi İsrail’in sivil Filistin halkına yönelik planlı bir şekilde uyguladığı savaş ve insanlık suçu sayılan saldırıyı kınamaktadır” İfadelerine yer verildi.

Bildirgede, Birleşmiş Milletler’e (BM) ve uluslararası topluma Gazze’deki sivil ve savunmasız Filistin halkı için himaye talebinde bulunuldu.

Gazze’de işlenen suçların sorumluluğunun İsrail hükümetine ait olduğunun kaydedildiği bildirgede, sorumluların uluslararası mahkemelerde yargılanması istendi.

ERDOĞAN-ABBAS GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gazze'de yaşananlarla ilgili olarak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak Gazze’de yaşananlarla ilgili bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise görüşmede Türkiye’nin Filistin davasına olan desteğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatını kaybeden gazeteci-yazar Kürşat Bumin’in eşi Tülin Bumin’i de telefonla arayarak taziyelerini ilettiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aydın'da yüksekten düşen işçi öldü

SONRAKİ HABER

Güngören'de 6 katlı bina boşaltıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa