02 Aralık 2018 13:03

Dükkanı boşaltmadı çevresine kum yığıldı

Ramazan Eceler'in işyerinin bulunduğu alana Millet Bahçesi yapmak istediler, direnince dükkanın önüne duvar ördüler.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Ramazan Eceler, ilçe belediyesinin ‘Millet Bahçesi’ yapılacağını gerekçe göstererek odun ve kömür satışı yaptığı Milli Emlak’a ait işyerinin tahliyesini istediğini, direnince de önce ruhsatının iptal edildiğini, ardından da 55 bin 788 lira para cezası kesildiğini söyleyerek, dava açtı. Mahkeme, işyerinin çevresine de belediye tarafından inşaat kumu döküldüğünü iddia edilen Eceler’e kesilen cezanın iptali ve yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi’nde 8 yıl önce Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün arazisini kiralayan Ramazan Eceler, işyeri açma ve çalışma ruhsatlı olarak odun ve kömür satmaya başladı. Depoların bulunduğu bölgeye ‘Millet Bahçesi’ yapmak için harekete geçen Osmangazi Belediyesi, Milli Emlak’a ait olan arazinin tahliye edilmesini istedi. Bunun üzerine Ramazan Eceler, Milli Emlak’a başvurdu. Yetkililer, arazi mülkünün halen Milli Emlak’a ait olduğunu belirtince, Ramazan Eceler depoyu boşaltmaktan vazgeçti. Eceler, durumu belediye yetkililerine bildirdi. Ancak bu kez de Eceler’in işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı iptal edildi. Depoyu tahliye etmemek için direnen Eceler’e daha sonra ‘izinsiz inşaat yapmak’ suçundan 55 bin 788 lira para cezası kesildi. Eceler, mahkemeye başvurdu. Yapılan yargılama sonunda mahkemeden, Eceler’e kesilen cezanın iptali ve yıkımla ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

‘DÜKKANA GİRMEK İÇİN DUVARIMIZI KIRDIK’

İşyerinin etrafına belediye tarafından kum döküldüğünü ve mal almak isteyen araçların dükkana giremediğini belirten işletme sahibi Ramazan Eceler, “8 yıldır kömür deposu çalıştırmaktayım. Bir gün zabıtalar geldi ve bize buradan çıkmamızı söyledi. Biz Milli Emlak’a gittik. Milli Emlak yetkilileri, ‘Biz size araziden çıkın dedik mi, neden buraya geldiniz?​’ dediler. Dükkanımızın her tarafını kum yığınıyla çevirdiler. Dükkana girip çıkamıyoruz. Ulaşımı yaya olarak sağlayabiliyoruz. Araçlar dükkanımızın önüne gelemiyor. Dükkanın önünde bulunan duvarı kırdık. Oradan ulaşım sağlıyorduk. Kırdığımız duvarın önüne de tekrar kum döktüler. Yetkililere kumu kaldırmalarını, depoyu boşaltacağımızı söyledik, fakat olmadı. Deponun içindeki malzememizi dahi çıkaramıyoruz” dedi. İzinsiz inşaat yaptığı gerekçesiyle 55 bin 788 lira cezaya da itiraz eden Eceler, 8 yıldır hiçbir yapıyı değiştirmediğini, cezaya gerekçe gösterilen çatının daha önceki kiracılardan kalma olduğunu belirtti. Osmangazi Belediyesi de konuyla ilgili, “İşyeri ruhsatsızdı” açıklaması yaptı. (Bursa/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Milli olmayan yerli bir roman: Önsevişmesiz Çocuklar

SONRAKİ HABER

Edremit halkı adayını kendi belirlemek istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa