08 Aralık 2018 13:32

Murat Aksoy ve Atilla Taş için yapılan başvurulara yanıt yok

Atilla Taş ve Murat Aksoy'un müddetnamesiyle ilgili itirazın sonuçlanmadığı ve Aksoy’un denetimli serbestlik sürecinin uzadığı aktarıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Aldıkları cezalar istinaf mahkemesince onaylandıktan sonra yeniden cezaevine giren Şarkıcı-Yazar Atilla Taş ve Gazeteci Murat Aksoy için yapılan başvurulara yanıt verilmiyor. Öte yandan Aksoy’a cezaevindeki kütüphanede yıl sonu sayımı yapıldığı için kitap verilmediği duyuruldu.

FETÖ’nün ‘medya yapılanması’ iddiası kapsamında yapılan yargılamalarda Gazeteci Murat Aksoy, 2 yıl 1 aylık hapis cezasına çarpıtıldı. Bu ceza istinaf mahkemesinde onaylandıktan sonra Aksoy, savcılıktaki infaz işlemlerinin ardından tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi. Aynı dava kapsamında yargılanan ve  “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlamasıyla 3 yıl 1 ay 15 gün ceza alan Atilla Taş’ın da bu cezası istinaf mahkemesinde onaylandı. Taş da Metris Cezaevine gönderildi. Her iki isim daha sonra yeniden Silivri Cezaevine gönderildi.

SÜREÇ UZADIKÇA UZUYOR

Taş ve Aksoy’un Hukuk danışmanlığını yapan Prof. Dr. Yaman Akdeniz, ikilinin durumuna ilişkin bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı. Akdeniz, Atilla Taş’ın ve Murat Aksoy’un müddetnamesi ile ilgili itirazın sonuçlanmadığını aktardı. Akdeniz, ayrıca Murat Aksoy’un denetimli serbestlik sürecinin de uzadıkça uzadığını belirtti.

Öte yandan cezaevindeki kütüphanede yıl sonu sayımı yapıldığı için Murat Aksoy’a kitap verilmediği duyuruldu.

DAVANIN GEÇMİŞİ

30 Ağustos 2016’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fethullah Gülen Cemaatine yönelik soruşturma kapsamında aralarında gazeteciler ve akademisyenlerin bulunduğu 35 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, gözaltına alınan isimlerden 27’si 3 Eylül 2016’da tutuklanmıştı.

Aralarında Atilla Taş ve Murat Aksoy’un da bulunduğu 26’sı tutuklu 29 sanıktan 21’i hakkında 31 Mart 2017’de tahliye kararı verilmiş, ancak aynı gün çıkartılan yeni yakalama ve gözaltı kararlarıyla sanıkların hiçbiri serbest bırakılmamıştı.

21 sanık hakkında beraat karar veren İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimleri İbrahim Lorasdağı, Barış Cömert ve Necla Yeşilyurt Gülbiçim 3 Nisan 2017’de açığa alınmıştı.

“Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması/FETÖ” kapsamında “Medya Yapılanması” şeklinde adlandırılan davada 29 kişi “örgüt üyeliği” ve “darbeye teşebbüs” suçlamasıyla yargılanmıştı. Gazetecilere, ‘‘örgüt üyeliği’’ ve ‘‘darbeye teşebbüs’’ suçlamasıyla İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmış ve dava 24 Ekim 2017’de karara bağlanmıştı.

Karara göre, 23 sanığın, ‘‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’’ suçundan altı yıl üç aydan yedi yıl altı ay arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılmıştı. “Örgüte yardım etmek” suçu kapsamında ise sanık Atilla Taş üç yıl bir ay 15 gün, Murat Aksoy ise iki yıl bir ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

1 yıl 1 ay 21 gün cezaevinde kalan Taş ve Aksoy 24 Ekim 2017’de tahliye edilmişlerdi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kısıtlılık kararını haklı bulan AYM’ye avukatlardan yanıt

SONRAKİ HABER

Trump'ın Genelkurmay Başkanı adayı Mark Milley oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa