24 Aralık 2018 09:31

'İZBAN grevinde bir dümen dönüyor' iddiasına işçilerden yanıt

Belgeselci Kazım Kızıl, İzmir'de grevdeki İZBAN işçilerinin odasına girerek 'İZBAN grevinde bir dümen dönüyor sanki' diye soran bir yurttaşa işçilerin verdiği yanıtı, ham haliyle yayımladı.

İZBAN işvereni, grevdeki işçileri grev yapan işçileri itibarsızlaştırmaya yönelik ‘algı operasyonu’ sürerken; işçiler de neden grev yaptıklarını, ne istediklerini ve mücadelelerini kamuoyuna anlatmaya çalışıyor.

Belgeselci Kazım Kızıl, İzmir'de grevdeki İZBAN işçilerinin odasına girerek ‘İZBAN grevinde bir dümen dönüyor sanki’ diye soran bir yurttaşa işçilerin verdiği yanıtı, ham haliyle yayımladı. Vatandaşın grevci işçilerle diyalogunu çeken Kazım Kızıl, çekimini ham halde sosyal medya hesabında yayımladı.

İşçilerin sabırla, tane tane neden grev yaptıklarını anlattığı video, İZBAN grevini itibarsızlaştırmaya yönelik çabalara karşı net bir yanıt veriyor. (HABER MERKEZİ)

"İZBAN grevinde bir dümen dönüyor sanki?!" from KAZIM KIZIL on Vimeo.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çayırhan’da çakal sofrası

Çayırhan’da çakal sofrası

AKP iktidarının özelleştirmek istediği Çayırhan Termik Santrali ve maden işletmesinin ‘adrese teslim’ ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İşçiler ve kamuoyu özelleştirmeye karşı çıkarken, adrese teslim ihaleye sicili kabarık patronların katılması bekleniyor. Çayırhan’ı yutacak sofrada IC İçtaş, Cengiz, Kolin, Limak, Alagöz, Ciner, Yıldızlar SSS var. Ödenmeyen işçi ücretleri madenin satış fiyatından fazla!

317.36 milyon TL: Yunus Emre Termik Enerji Santralinin son 3 ayda ürettiği elektriğin değeri

204.9 milyon TL: Aynı dönemde 1000 işçinin ortalama ücretlerden patrona 'maliyeti'

0 TL: Şirket 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi ödemedi

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
5 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et