28 Aralık 2018 12:07
/
Güncelleme: 19:00

Fatih Portakal hakkında soruşturma başlatıldı

Gazeteci Fatih Portakal hakkında, FOX TV ana haber bülteninde söylediği sözlere ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Fatih Portakal hakkında soruşturma başlatıldı

Erdoğan fotoğrafı: DHA | Fatih Portakal ekran görüntüsü Fox TV yayınından alınmıştır.

Gazeteci Fatih Portakal hakkında, FOX TV ana haber bülteninde söylediği sözlere ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Demirören Haber Ajansının verdiği bilgiye göre, Fatih Portakal'ın 10 Aralık 2018 tarihinde FOX TV ana haber bülteninde sarf ettiği sözlerin ardından "Suç işlemeye alenen tahrik" suçu işlediği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında program kayıtlarının RTÜK'ten istendiği, farklı illerden gönderilen 16 şikayet dilekçelerinin de bu soruşturma dosyası ile birleştirildiği öğrenildi.

FATİH PORTAKAL NE DEMİŞTİ?

Fatih Portakal'ın FOX TV ana haber bülteninde Fransa'daki "Sarı Yelekliler" protestosuna dair sarfettiği "Hadi bakalım, barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğalgaz zamlarını. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa korkudan, endişeden? 'Dayak yerim' vesaire. 'Hakkımı arayacağım ama ne yaparım, başım derde girer mi girmez mi?'… Kaç kişi çıkar Allah aşkına söyler misiniz? İşte bu şekilde toplumsal muhalefeti, bireysel ve toplumsal muhalefeti baskı altına almaya, yıldırmaya çalışıyorlar. En doğal hak ama malesef uygulanamıyor. Fransa olmuş, Türkiye olmuş çok da fark etmiyor açıkçası" sözleri, soruşturmaya konu oldu.

ERDOĞAN, FATİH PORTAKAL HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Portakal'ı "Birileri çıkmış -portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir nedir- sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni. Bu milletle daga geçilmez. Öyle buldun ekranı, bu ekrandan öyle milleti sokağa çağırma. Sokağa mı çağırıyorsun? İşte buyur. Ve bu ülkede benim milletimle artık, onuruyla oynanmaz. Hesabı ağır olur" sözleriyle hedef göstermişti. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

Antep’in de aralarında olduğu bölge illerinde ortalama işçi ücreti asgari ücretin altında, haftanın 7 günü, pazarları 12 saat çalışma, üretim baskısı! Devletin ve patronların yasaklar, kolluk gücü ve sendikacı tutuklamasıyla devam ettirmek istediği bu düzenin dayanılmaz hale geldiğini söyleyen Çelikaslan işçisi, tüm işçileri BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmeye çağırdı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et