14 Şubat 2019 13:53

OHAL gitti, yasak kaldı: Ankara’da LGBTİ etkinlikleri hala yasak

Ankara’da LGBT etkinliklerine yönelik yasak, olağanüstü hal kalkmasına rağmen devam ediyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) yaptığı yazılı açıklamada, Ankara’da LGBTİ meselelerine odaklanan kamuoyuna açık kitlesel etkinliklere getirilen yasağın kaldırılması gerektiğini vurguladı.

HRW açıklamasında, LGBTİ’lere karşı ayrımcılık yapıldığını ve temel haklarının ihlal edildiğini, yasağın derhal kaldırılması gerektiğini de belirtti. Açıklamada, “Ankara’da uygulanan yasak Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan kanun önünde eşitlik hakkına saygı gösterme ve bu hakkı koruma yükümlülüğünün ihlali anlamına geliyor. Bu hak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın da koruması altında. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin taraflarından olan Türkiye, barışçıl toplantıların yapılabilmesi için gerekli önlemleri almakla yükümlü” denildi.

Yasak ilk olarak 2017 kasımında, olağanüstü hal (OHAL) koşullarında, süresiz olarak ilan edilmişti, ancak OHAL’in 2018 temmuzunda kaldırılmış olmasına rağmen, Ankara Valiliği yasağı sonlandırmamıştı. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et