1 Mayıs 2019 08:36
/
Güncelleme: 11:46

10 Ekim Ankara Katliamında yaşamını yitirenler 1 Mayıs öncesi anıldı

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te IŞİD saldırısında hayatını kaybedenler, 1 Mayıs kutlamaları öncesi saldırının yaşandığı alana karanfiller bırakılarak anıldı. Anmaya saygı duruşuyla başlayan emek ve demokrasi güçleri, "10 Ekim'i unutma, unutturma", “Savaşa Hayır Barış Hemen Şimdi” sloganlarını attı. 

10 Ekim Derneği Eş Genel Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, kaybettiklerinin adına alanlarda olacaklarını dile getirerek, “Biz sokaklara çıkıp taleplerimizi net bir şekilde söylemedikçe ilerleyemeyeceğiz. Aradan yıllar geçmesine rağmen hala burada bir anıt yapılmadı. Bu süreci daha da yakın takip edip edeceğiz. Yargılanma sürecine dair de azim ve inatla adalet gelene kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Katliamın gerçekleştiği yere karanfil bırakan grup, Ankara Garı önünden 1 Mayıs kutlamasının yapılacağı Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) önüne gitti. (HABER MERKEZİ)

Fotoğraf: MA

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yağma iklimi

Yağma iklimi

Enerji şirketlerinin patronlarının bizzat yönetimine girdiği Saray iktidarı, “iklim değişikliğiyle mücadele” adı altında sermayeye yeni kaynak aktarma hazırlığında. İktidarın Meclise getirdiği tasarıya göre karbon emisyonu ticareti sistemi kurulacak, “atmosferi kirletme hakkı” alınıp satılan bir mala dönüşecek. Sistem karbon ticareti zenginleri yaratırken, halka zehir kalacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
CHP'li belediyelere silkeleme ve sabah dörtte operasyonlar yapılırken AKP'li Sincan Belediyesine Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 30 milyonluk bağış yapıldığı iddia edildi.

Evrensel'i Takip Et