8 Mayıs 2019 11:02
/
Güncelleme: 22:15

Bakırköy Cezaevi önüne gitmek isteyen annelere polis yine izin vermedi

PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevine başlayan tutukluların aileleri, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde başlattıkları nöbet eylemine bugün de devam etti.

E-5 otoyolu üzerindeki Çocuk Sitesi durağında buluşan aileler, Bakırköy Cezaevine yürümek istedi fakat polis, yaya ve araç geçişini öne sürerek nöbet eylemini engelledi.

Polis, kaldırımda oturan aileleri de "Müdahale ederiz" diyerek tehdit etti. Avukatlar, annelerin yaşlı ve oruçlu olduğunu belirtti fakat polis annelerin kaldırımda oturmasına da izin vermedi.

Fotoğraf: Evrensel

Kaldırımda insan zinciri oluşturan anneler "Biji Berxadana zindana" sloganı attı. Dağılmak isteyen ailelerin önü yeniden polis tarafından kesildi ve toplu halde yürümelerine izin verilmedi. Tutuklu yakınlarının otobüs durağından ikişer ikişer ayrılmasını isteyen polislere anneler, "Ne yaparsanız yapın yine geleceğiz. İster işkence edin, ister gözaltına alın. Biz çocuklarımız ölmesin diye buradayız, yine geleceğiz" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

Fotoğraf: Evrensel

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yasak çuvala sığmıyor

Yasak çuvala sığmıyor

KAMUAR’ın hesaplamalarına göre son bir yılda meyve fiyatları yüzde 154.5, sebze fiyatları yüzde 116.5, gıda fiyatları ortalama yüzde 70 arttı. Hane halkının bir yıl sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 59’u, işçilerinki ise yüzde 62’yi aştı. Emekçiler için bıçak kemikte! Yasak, tutuklama, işten atma tehdidi işçilerin harekete geçmesini durduramıyor.

Has Çuval 37 ülkeye ihracat yapıyor.

İstanbul Sanayi Odası nın ikinci en büyük 500 listesinde.

Has Çuval'ın iki fabrikasında 600 işçi fiili greve katıldı

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et