22 Mayıs 2019 11:22

Hizbullah yöneticilerinin tahliyesi Meclis gündemine taşındı

Cezaevlerinde ağır cezaya mahkum Hizbullah hükümlüsünün kalmadığının ortaya çıkmasının ardından konu Meclis gündemine taşındı.

Fotoğragf: DHA

Paylaş

Cezaevlerinden 100'e yakın Hizbullah yöneticisinin serbest bırakıldığının, cezaevlerinde ağır cezaya mahkum Hizbullah hükümlüsünün kalmadığının ortaya çıkması sonrası CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Antmen, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Anayasa Mahkemesinin 2018’de “Heyette askeri hakim bulunması yeniden yargılama nedenidir” kararı vermesinden ve Van 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 2011’de örgütün yöneticilerini tahliye eden Yargıtay 9. Ceza Dairesi başkan ve üyelerinin ‘FETÖ’den ihracını da yeniden yargılama nedeni saymasından sonra Türkiye’nin dört bir yanındaki mahkemelerin ağır suçlardan hükümlü olan Hizbullahçılar için “tahliye” kararı verdiğini ifade ederek “Serbest kalan Hizbullah mensuplarının önemli bölümünün ‘Anayasal düzeni zorla değiştirmek ve cinayet’ suçlarından hükümlü oldukları bilinmektedir” dedi.

"KAÇI TAHLİYE OLDU, KAÇI YURT DIŞINA ÇIKTI?"

Antmen’in Gül’e yönelttiği bazı sorular şöyle:

  1. 2010 yılından bu yana geçen sürede cezaevlerinde bulunan kaç Hizbullah mensubu tahliye edilmiştir? Bunlardan kaçı tekrar eylemde bulunmuştur? Kaçı yurt dışına çıkmıştır?
  2. Şu anda cezaevlerinde Hizbullah mensubu olduğu için tutulan kaç kişi bulunmaktadır?
  3. 100’den fazla Hizbullah mensubunu tahliye edildiği doğru mudur?
  4. Hizbullah mensupları ile ilgili karar veren hakimlerin FETÖ’cü olması nedeniyle kaç dava ve kaç kişinin davası yeniden görülmüştür? Bu davalar hangileridir?
  5. Hizbullah mensuplarının davalarının yeniden görülmesi gerekçesi ile başka bir terör örgütü davası yeniden görülmüş müdür?"

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TRT'nin A Haber FM'i "şifahi talimatla" yayınına aldığı belirtildi

SONRAKİ HABER

3 yılda 180 hemşire intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa