25 Mayıs 2019 15:33
Son Güncellenme Tarihi: 27 Mayıs 2019 18:04

Odatv yazarı Sabahattin Önkibar saldırıya uğradı

Odatv yazarı Sabahattin Önkibar, evinin yakınlarında 3 kişinin saldırısına uğradı. Gözaltına alınan 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sabahattin Önkibar'ınTwitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Odatv yazarı Sabahattin Önkibar 25 Mayıs'ta evinin önünde 3 kişilik grup tarafından saldırıya uğradı. 26 Mayıs'ta yakalanan 4 şüpheli mahkemenin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

4 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Gazeteci-Yazar Sabahattin Önkibar'a saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında 26 Mayısta yakalanan 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Önkibar'ı darbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheliler İ.A, İ.Y, İ.Ü ve İ.K emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren zanlılar, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, sanıkları adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

NE OLMUŞTU?

Evine 300 metre kala Odatv yazarı Sabahattin Önkibar'ın önünü kesen iki araçtan inen 3 kişi Önkibar'ı darbetti. Hastaneye kaldırılan Önkibar 10 günlük iş göremez raporu aldı.

ÖNKİBAR: BAHÇELİ AÇIKLAMALARIMDAN SONRA BEKLİYORDUM

Savcılığa suç duyurusunda bulunan Önkibar 25 Mayıs'ta yaptığı açıklamada "Bahçeli açıklamalarımdan sonra bekliyordum. Bana vurdular yere düştüm tekmelemeye başladılar. Esnaf geldi müdahale etti. İki tane arabaları vardı bindiler ve kaçtılar. Ben çok dikkat ediyordum. Bunu kimin yaptığını ve kimlerin yaptırdığını biliyorum. O çeteleri tutana kafa tutuyorum. Onlardan hesap soracağım. Hemen polise bildirdik. Şikayette de bulunduk. Yarın raporu da karakola ya da adliyeye bildireceğim. Ergen çocukları saldılar üstüme. 19-20 yaşında çocukları saldılar üstüme" dedi.

Saldırının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Önkibar'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

ÖZGÜR ÖZEL: SİYASETİN HEDEF GÖSTEREN DİLİNİN SONUCU

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, saldırıya Twitter hesabından tepki gösterdi. Özel, "Sabahattin Önkibar'ı arayarak geçmiş olsun dileklerimizi ilettim. Olayın tüm yönleriyle takipçisi olacağız. Düşüncelerini ifade eden gazetecilere yönelik saldırıların tümünü lanetliyoruz. Bu saldırılar, farklı görüşlere tahammülsüz siyasetin, hedef gösteren dilin sonucu" ifadelerini kullandı.

TGC: ÖNKİBAR'A SALDIRIYI KINIYORUZ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Gazeteci-Yazar Sabahattin Önkibar’a Ankara’da evinin yakınında yapılan saldırıyı kınadı. Yapılan açıklamada “Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gazetecileri hedef gösteren, saldırıları organize eden, eli sopalı dayak timleri oluşturanları en kısa sürede bulup adalete teslim etmelerini istiyoruz” denildi.

Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak gazeteciliği sadece kendi istediklerinin halka ulaştırılması olarak gören siyasetçiler, farklı görüşlere tahammül etmeyi öğrenmek yerine gazetecileri hedef göstermeyi tercih etmektedir. 

"ELİ SOPALI GRUPLAR OLUŞTURULUYOR"

Sonuçta da arabalara doluşup gazetecilerin evlerinin önüne gidip saldıran eli sopalı gruplar oluşturulmuştur. Yeniçağ Yazarı Yavuz Selim Demirağ’dan sonra Ankara’da Oda TV yazarı üyemiz Sabahattin Önkibar’ın yolu evine çok yakın bir yerde kesilmiş iki araçtan inen üç kişi tarafından meslektaşımız saldırıya uğramıştır. Hastaneye kaldırılan meslektaşımıza ve Oda TV çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz.

"BUGÜNE KADAR 66 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ"

TGC Basın Müzesi’nin Öldürülen Gazeteciler Galerisi’nde her siyasi görüşten 66 gazetecinin fotoğrafı bulunmaktadır. Bu fotoğraflara yeni isimlerin eklenmesi an meselesidir. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gazetecileri hedef gösteren, saldırıları organize eden, eli sopalı dayak timleri oluşturanları en kısa sürede bulup adalete teslim etmeleri istiyoruz.

GAZETECİLERE SALDIRANLARA CEZA VERİLMEMESİNDE ISRAR EDİLİYOR

Aksi halde bu süreci seyredip, gazetecilere saldıranlara ‘ceza verilmemesinde ısrar edenlerin’ hepsi bu insanlık ve demokrasi dışı tutumun ve hukuksuzluğun sorumlusu olacaktır. Siyasetçileri de bir kez daha  halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını engellememeye, gazetecileri hedef göstermemeye davet ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da işçileri taşıyan servis kaza yaptı: 10 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Devlet Opera ve Balesi'nden yaz festivalleri ve konserleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa