01 Haziran 2019 05:22
Son Güncellenme Tarihi: 01 Haziran 2019 10:49

Binali Yıldırım: İSPARK’ın nasıl zarar ettiğini ben de anlamış değilim

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İSPARK'ın zarar etmesine ilişkin, " Onu bende anlamış değilim" dedi. 

Fotoğraf: Can Erok/DHA

Paylaş

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İSPARK'ın zarar etmesine ilişkin, “Onu bende anlamış değilim" dedi. 2018’de 18 milyon TL’ye yakın zarar eden İSPARK üzerine Evrensel’e konuşan önceki dönem İBB Meclis Üyesi CHP’li Hakkı Sağlam “Dünyanın hiçbir yerinde günlük nakit akışı bu kadar yüksek bir başka şirket yok” dedi.

BİNALİ YILDIRIM: İSPARK’IN NASIL ZARAR BENİM DE KAFAMA YATMIYOR

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, TV5 televizyonunda Mustafa Yılmaz’ın Seçim Özel programına konuk oldu. Yılmaz, İstanbul projelerini anlatan Yıldırım’a İSPARK’ın zarar etmesine ilişkin soru yöneltti. Yıldırım, “Onu ben de anlamış değilim. Benim de kafama yatmıyor” cevabını verdi. Binali Yıldırım ile Mustafa Yılmaz arasında geçen söz konusu diyalog şöyle: 

-Mustafa Yıldırım: İSPARK’la ilgili bir vaadiniz var. 

-Binali Yıldırım: İlk bir saatten para almayacağız. 

-Mustafa Yıldırım: İSPARK nasıl zarar eder diye bir tartışma yaşanıyor.

-Binali Yıldırım: Onu bende anlamış değilim, gelince anlayacağız. Benim de kafama yatmıyor, haklısınız. Bana da çok anlamlı gelmiyor. 

İSPARK 2018’DE 18 MİLYON ZARAR ETMİŞTİ?

İBB israf kalemleri arasında ilk sıralarda İSPARK’ın geldiği, Sayıştay denetçileri tarafından defalarca tespit edilmişti. İSPARK’ın 2018 yılında yaklaşık 18 milyon TL zarar ettiği kamuoyuna yansımıştı. 

NAKİT AKIŞI YÜKSEK OLMASINA RAĞMEN İSPARK NASIL ZARAR ETTİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 30 şirketinden 11'i 2018 yılının üçüncü çeyreğinde toplam 94 milyon 543 bin lira zarar etti. Zarar eden 11 şirket arasında nakit akışı en yüksek olan İSPARK da bulunuyor. Otoparklarının çoğunun ruhsatsız olduğu tespit edilen, caddeleri, sokakları dahi otoparka çeviren, üstelik sadece nakit paranın geçtiği İSPARK’ın, en çok zarar eden ikinci şirket olması “nasıl zarar edebilir” sorusunu gündeme getirmişti. 

Üstelik zarar sadece atanan belediye başkanı Mevlüt Uysal döneminde değil, önceki dönemlerde görülmüştü. 

HAKKI SAĞLAM: BİNALİ YILDIRIM MEVLÜT UYSAL’A SORMALI

İSPARK zararına ilişkin kamuoyunu bilgilendiren önceki dönem İBB Meclis Üyesi CHP’li Hakkı Sağlam Evrensel’e konuştu. Sağlam, Binali Yıldırım’ın sözlerine ilişkin şöyle dedi: “Sayın Yıldırım Ulaştırma Bakanlığı yaptı, başbakanlık yaptı, Meclis başkanlığı yaptı. Sayın Mevlüt Uysal’ı çağırıp bu şirketin gerçekten nasıl zarar ettiğini sorup, bunun sonucunda önce Mevlüt Uysal’ı partiden atmalı, sonra şirketi yöneten başta genel müdür olmak üzere 17 yönetim kurulu üyesinin boynuna, 2018 yılında 350 milyon ciro yapıp 4 milyon kâr gösteren yani İSPARK’ı batıran bu isimlere altın madalya takmalı.” 

Sağlam sözlerine şöyle devam etti: “Dünyanın hiçbir yerinde Türkiye’de dahil olmak üzere günlük nakit akışı, bu kadar yüksek bir başka şirket yok. İSPARK çalışanlarını sesleniyorum. 2500 İSPARK çalışanı kardeşim siz yazın güneşi altında kışın yağmur ve karın altında çok zor koşullarda çalışıyorsunuz. İstanbul’un eski belediye başkanı Mevlüt Uysal diyor ki, ‘Ben 2500 çalışanıma aylık 10 bin ücret ödüyorum.’ Bu doğru mu? Siz gerçekten 10 bin ücret alıyor musunuz? Acaba Mevlüt Uysal kusurunu ayıbını size mi yüklüyor?​” (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

THY standında artık Agos'a yer verilmeyecek

SONRAKİ HABER

Uşak’ta tekstil atölyesinde yangın: 2 itfaiye çalışanı yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa