11 Haziran 2019 14:49
/
Güncelleme: 12 Haziran 2019 07:26

Diyarbakır’da İSİG Meclisi kuruldu

Diyarbakır’da KESK, DİSK, TMMOB, Diyarbakır Tabip Odası tarafından iş sağlığı ve iş güvenliği (İSİG) Meclisi kuruldu. Meclisin kuruluşu Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesinde düzenlenen basın açıklamasıyla ilan edildi. Açıklamaya emek ve meslek örgütleri katıldı.

Açıklamayı yapan İSİG Meclisi Geçici Sözcüsü Mahfuz Karaaslan, işçi ve emekçilerin üzerindeki ağır sömürü ve baskının böyle bir meclisi kurmaya ittiğini ifade etti. Karaaslan, kurdukları meclis ile işçilerin örgütlenme, sendikalaşmaları önündeki engel, iş sağlığı, iş güvenliği gibi işçinin yaşadığı sorunları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını ifade ederek “İş cinayetlerinin, emek-sömürü ilişkisinin ve emekçiyi metalaştıran zihniyetinin açığa çıkarılmasını, iş yerlerinin risk analizlerinin düzenli olarak yapılmasını ve emekçilerin bu sürece dahil edilmesini, iş güvencesinin sağlanmasını, işçi sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin işveren güdümünden çıkarılmasını amaçlamaktayız” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Peşkeşe ‘dur’ de!

Peşkeşe ‘dur’ de!

Çayırhan Termik Santralinin özelleştirilmesi için alınan ve genelde mal değerinin yüzde 10 düzeyinde belirlenen geçici teminat bedeli 250 milyon TL oldu. Bu bedel madenin sadece 3.5 günlük kazancına denk geliyor. Satışa karşı direnişi sürdüren madenciler, ‘Yağmayı durduralım’ çağrısı yaptı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı.

Evrensel'i Takip Et