27 Haziran 2019 09:02

AKP kongrelerinde halkın ekmeğini yemişler

Ankara Halk Ekmek AŞ'nin AKP kongreleri ve toplantılarına faturasız “şampiyon ekmek” gönderdiği ortaya çıktı.

Ankara Halk Ekmek-Şampiyon Ekmek görseli | AKP 6. Genel Kurulu -  Fotoğraf: DHA

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ankara Halk Ekmek AŞ'nin AKP kongreleri ve toplantılarına faturasız “şampiyon ekmek” gönderdiği ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi son zamanlarda yetki gaspıyla gündeme gelen Ankara Halk Ekmek AŞ’de Genel Müdür Ahmet Sarıduman ve Genel Müdür Yardımcısı Volkan Yüksel hakkında; parti kongrelerine, gençlik kolları toplantılarına ve seçim merkezlerine faturasız “Şampiyon Ekmek” gönderildiği için soruşturma başlattı. Konuyla ilgili haklarında şikayette bulunulacağı ve eski yönetim kurulu üyeleri hakkında sorumluluk davası açılacağı belirtiliyor.

YETKİ KISITLAMA ÇABALARI

Yerel seçimlerin ardından birçok büyükşehir belediyesini kaybeden iktidar, belediyeleri çalıştırmayacağı sinyalini vermişti. Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası AŞ'ye atanan yönetim kurulu Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından onaylanmamıştı. Fakat yeni atanan yönetim Ankara asli ticaret mahkemesinde tescilin reddi kararına karşı iptal davası açtı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında da AKP ve MHP'liler belediye iştiraklerinin yönetiminin belediye başkanı tarafından değil meclis tarafından belirlenmesini istemişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ezhel'e "uyuşturucu kullanmak"tan ertelemeli 1 yıl 8 ay hapis cezası

SONRAKİ HABER

Filiz Kerestecioğlu: LGBTİ+ Onur Yürüyüşü ve Onur Haftası neden yasaklandı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa