11 Temmuz 2019 09:14
Son Güncellenme Tarihi: 11 Temmuz 2019 13:45

Gazeteci Hüseyin Aykol cezaevine götürüldü

Gazeteci Hüseyin Aykol, KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Eş Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı gerekçesiyle cezaevine götürüldü.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle tutuklanan Gazeteci Yazar Hüseyin Aykol, Sincan F Tipi 2 Nolu Cezaevine götürüldü.

Darbe girişimi sonrasında yayınlanan 675 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni olan Hüseyin Aykol’un, 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunuyordu. Ankara’daki evinde öğle saatlerinde gözaltına alınan Gazeteci Yazar Hüseyin Aykol, adliyedeki işlemleri ardından cezaevine gönderildi. Sincan Batı Adliyesinde işlemleri tamamlanan Aykol, Sincan F Tipi 2 Nolu Cezaevine götürüldü.

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Aykol hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" gerekçesiyle kesinleşmiş 3 yıl 9 aylık hapis cezası bulunuyor.

Aykol, 90’lı yılların başında çıkan haftalık gazete Halk Gerçeği’nin kuruluşunda yer aldı ve sonrasında Özgür Ülke, Özgür Gündem, Özgürlükçü Demokrasi, Yeni Yaşam gibi gazetelerde çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Aykol’un 45 yıla varan yayıncılık ve gazetecilik meslek tecrübesi bulunuyor.

HÜSEYİN AYKOL HAKKINDA 63 DAVA VAR

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde, 16 Ocak 2018 tarihinde görülen karar duruşmasında kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılan gazeteci Aykol’a 3 yıl 9 ay hapis, Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni olan Ayşe Düzkan ve Ragıp Duran ile birlikte gazetenin yazarları olan Hüseyin Bektaş ve Mehmet Ali Çelebi'ye 1 yıl 6'şar ay hapis cezaları verilmişti.

Gazeteci Hüseyin Aykol hakkında açılan 63 dava bulunurken, bazı davaları da istinaf mahkemelerinde devam ediyor.

Gazeteci ve yazar Hüseyin Aykol’un gözaltına alınmasına ilişkin MA'ya konuşan TGS Başkanı Gökhan Durmuş ve DİSK Basın İş Başkanı Faruk Eren, Aykol’un bir an önce serbest bırakılmasını istedi. 

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Hüseyin Aykol’u uzun yıllardır mesleğini en iyi şekilde icra eden biri olarak tanıdığını ve gözaltına alınmasının basın tarihi açısından kara bir leke olarak anılacağını belirtti. Durmuş, “Hüseyin Aykol uzun yıllardır gazetecilik yapan, bu sektörde özellikle Kürt medyası içerisinde çalışmış ve gazeteciliği layıkıyla yapmış birisidir. Bugün Hüseyin Aykol’un gözaltına alınması hiçbir şekilde kabul edilemez. SETA’nın gazetecileri fişlemesi, bugün Hüseyin Aykol’un gözaltına alınması bu ülkede gazeteciler adına bir şeyin değişmediğini gösteriyor. Türkiye’de gazeteciler tutuklanmasın, haberlerini özgürce yapsın istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Hüseyin Aykol’un bir an önce serbest bırakılmasını ve kaleminin, klavyesinin başına geçmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

DİSK/Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren, "Bu iktidar, basının yüzde 95’ini ele geçirmiş durumda. Geri kalan yüzde 5’ini de susturmak için de her şeyi yapıyor. Ama buna rağmen bu gazeteciler inatla doğrulara yazmaya çalışıyor ve kamuoyuna gerçekleri aktarmaya devam ediyor” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Zübeyde Hanım Hastanesinin giriş katı kimyasal madde dökülmesi sonucu boşaltıldı

SONRAKİ HABER

Cafe Woods istismar davasında iki sanıktan biri serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...