OHAL Komisyonundan BES üyesi Mithat Tokur’a ret
OHAL Komisyonu, BES üyesi ve İŞKUR Genel Müdürlüğü işyeri temsilcisi iken ihraç edilen Mithat Tokur’a ret kararı verdi. Komisyon kararına ilişkin herhangi bir delil sunmadı.
Fotoğraf: Evrensel
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara Şubeleri, OHAL Komisyonu’nun KHK ile ihraç iş yeri temsilcileri Mithat Tokur’e verdiği ret kararına ilişkin basın açıklaması düzenledi. OHAL Komisyonunun bugüne kadar 77 bin 900 dosyadan sadece 6 bin emekçiye iade kararı verdiğini belirten BES Ankara 1 No’lu Şube Başkanı İsmet Meydan, binlerce ret dosyasından birinin BES üyesi ve İŞKUR Genel Müdürlüğü işyeri temsilcisi Mithat Tokur’a ait olduğunu belirtti.
HUKUKSUZLUĞUN GÖSTERGESİ
Meydan, komisyonun ret kararının, kararlarının hukuk dışı, keyfi ve delilden yoksun olduğunu göstergesi olduğunu söyledi. Meydan, komisyonun kararına ilişkin herhangi bir delil sunmadığını söyledi, kararında Tokur’un ihraç edildiği kurumunun komisyona gönderdiği dosyaya atıf yaptığını ifade etti. Dosyada ise Tokur’un “Devletin Milli Güvenliği’ne karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, irtibatı veya iltisakı olduğunun değerlendirildiği” ve “Facebook hesabında PKK lehine paylaşımlar da bulunduğunun tespit edildiği” yer alıyor.
"KOMİSYON LAĞVEDİLMELİ"
Tokur’un kararda bahsedilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliğine ilişkin herhangi bir somut delilin olmadığını vurgulayan Meydan, “Bu bir emekçinin işten atılmasının gerekçesi olabilir mi? Somut delil olmadığı halde ‘yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, irtibatı veya iltisakı’ gibi siyaseten uydurulmuş terimlerle iktidardakilerin düşüncesine muhalif diye insanların hayatlarının karartılmasına nasıl onay verebilir?” diye sordu. Meydan, OHAL Komisyonunun lağvedilmesini ve tüm ihraçların işe iade edilmesini istedi.
TOKUR: ENGELLİ HAKLARI MÜCADELEM RAHATSIZ ETTİ
OHAL Komisyonunun ret kararı verdiği BES üyesi ve aynı zamanda Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şubesi Eski Başkanı Mithat Tokur, “Herhangi bir örgütle ilişkimi tespit etsinler, Kızılay Meydanı’nda kendimi yakarım” dedi. Kendisinin işyerinde engelli haklarıyla ilgili mücadelesinin iş yerindekileri rahatsız ettiğini belirten Tokur, “Kurumun binasında engelliler yasasında yer alan engellilerin erişilebilirliğine ilişkin kurallara uyulmadığını tespit ettik. Engelliler tuvaleti çay ocağı yapılmıştı mesela. Üstlerine gittim. Ellerine fırsat geçince beni başlarından atmak için ihraç ettiler” diye konuştu. Tokur, “Benim koltuk değneklerimi silah olarak gördüler sanırım. Bizim için verdikleri cezalar onur madalyasıdır. Hukuki süreçte de dik durmaya devam edeceğim. OHAL Komisyonunda karar verenlere tek sözüm, yasalar ve hukuk önünde bunların hesabı bir gün verilecek.” dedi. (Ankara/EVRENSEL)