14 Temmuz 2019 06:33

Mehmet Şevket Eygi öldü, cenazesi defnedildi

Milli Gazete'de yazıları yayınlanan Mehmet Şevket Eygi, 86 yaşında hayatını kaybetti. Eygi'nin cenazesi Kozlu Mezarlığı'na defnedildi.

Mehmet Şevket Eygi öldü, cenazesi defnedildi

Fotoğraf: Onur Çoban/AA

Bedir Yayınevi sahibi Mehmet Şevket Eygi, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Bir süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Eygi, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Uzun yıllar Milli Gazete'de yazıları yayınlanan Eygi'nin cenazesi, Fatih Camisi'nden kaldırılarak Kozlu Mezarlığı'na defnedildi.

Mehmet Şevket Eygi, 2010 yılında Türkiye devrimci gençlik hareketi önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın suçlu olduğunu iddia eden ve hakaretler içeren bir yazı yazmış ve büyük tepki toplamıştı. Eygi ayrıca kadınların "aşırı dekolte fahişe kıyafetiyle gezerek ham erkekleri tahrik ettiğini, taciz ve tecavüze fırsat ve imkan verdiğini" ifade eden yazılarıyla da kadınların tepkisini çekmişti.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yağma iklimi

Yağma iklimi

Enerji şirketlerinin patronlarının bizzat yönetimine girdiği Saray iktidarı, “iklim değişikliğiyle mücadele” adı altında sermayeye yeni kaynak aktarma hazırlığında. İktidarın Meclise getirdiği tasarıya göre karbon emisyonu ticareti sistemi kurulacak, “atmosferi kirletme hakkı” alınıp satılan bir mala dönüşecek. Sistem karbon ticareti zenginleri yaratırken, halka zehir kalacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
CHP'li belediyelere silkeleme ve sabah dörtte operasyonlar yapılırken AKP'li Sincan Belediyesine Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 30 milyonluk bağış yapıldığı iddia edildi.

Evrensel'i Takip Et