19 Temmuz 2019 11:38

Kışanak ve Tuncel hakkındaki karar bozuldu

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Eş Başkanı Gültan Kışanak hakkında verilen ceza İstinaf Mahkemesi tarafından bozuldu.

2 yıldan fazla süredir tutuklu bulunan Kışanak ve Tuncel'e, "Örgüt kurma ve yönetme", ve "Örgüt propagandası yapma" iddialarıyla hapis cezası verilmiş, Kışanak 14 yıl 3 ay, Tuncel'e de 15 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından yapılan istinaf incelemesi sonucu Tuncel ve Kışanak hakkındaki karar bozuldu. 

Kararı, Avukat Mehmet Emin Aktar, sosyal medya hesabından duyurarak, "Gültan Kışanak ile birlikte Sabahat Tuncel’e de ceza verilen bu karar Gaziantep BAM tarafından yapılan istinaf incelemesi sonucu 17.07.2019 tarihinde bozulmasına karar verilmiştir" dedi. 

Gaziantep BAM'ın kararı sonrası dosya tekrar ilk derece mahkemesine gönderildi. (MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Türk-İş ve Hak-İş’in üç genel başkan yardımcısı, 600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşme görüşmeleri için önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığına sunmak üzere zam talebini belirledi. Ancak zam oranı açıklanmadı. Pazarlığı yapılacak rakamdan haberi olmayan işçiler tepkili: “Neyi kimden gizliyorsunuz, taslağı açıklayın.”

22 bin 131 TL Türk-İş'in belirlediği açlık sınırı

72 bin TL Türk-İş'in belirlediği yoksulluk sınırı

30 bin TL kamu işçisinin ortalama ücreti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutukluluğuna yapılan itiraz "kaçma şüphesi" gerekçesiyle reddedildi.

Evrensel'i Takip Et