20 Temmuz 2019 13:53

Altanlar davasında yeniden yargılama 8 Ekim’de

Gazeteci Ahmet Altan, Prof. Dr. Mehmet Altan ve Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılaması 8 Ekim'de yapılacak.

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak. | Fotoğraflar: Flickr, Evrensel, DHA

Paylaş

Yargıyay’ın Gazeteci Ahmet Altan, Prof. Dr. Mehmet Altan ve Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını bozma kararının ardından dosyayı yeniden görecek olan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, yeniden yargılama için 8 Ekim 2019 tarihine gün verdi. Mahkeme, dosya üzerinde yaptığı incelemede Altan ve Ilıcak ile dava kapsamında halen tutuklu bulunan diğer 3 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

YARGITAY CEZALARI BOZMUŞTU

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 5 Temmuz 2019 tarihinde Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında “anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını bozmuştu.

Yargıtay, yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığından Mehmet Altan’ın beraatine karar verilmesi gerektiğine hükmetmişti. Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın ise “anayasayı ihlal” yerine “terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan yargılanmaları gerektiği değerlendirmesini yapan Yargıtay, yeniden yargılama için dosyayı İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti.

Yargıtay’ın bozma ilamının ardından dosyayı yeniden esasa alan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Temmuz günü düzenlediği tensip zaptıyla Altan ve Ilıcak’ın aralarında bulunduğu 5 kişinin tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Mahkeme tutukluluğa devam kararını, “kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller bulunması” ve “isnat edilen suçun kanunda öngörülen cezaların alt ve üst sınırlarının kaçma şüphesi doğurması” ile gerekçelendirdi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da sahte içkiden bir ölüm daha | Son 1 ayda 11 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

"Bakur Belgeseline ceza sinema tarihine kara lekedir"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...