06 Ağustos 2019 04:22

Tarkan'dan Kaz Dağları mesajı: Yeter artık, bir durun

Kaz Dağları'nda yapılmak istenen altın madenine ve çok sayıda ağacın kesilmesine bir tepki de sanatçı Tarkan'dan geldi. Tarkan, "Yeter artık, bir durun, kendinize gelin" dedi.

Fotoğraf: Hakkı Topçu/Wikimedia Commons (CC-BY 2.0)

Paylaş

Tarkan Tevetoğlu, Çanakkale’de Kirazlı köyünde Kaz Dağları yamacında yapılmak istenilen altın madenine tepki gösterdi.

Instagram hesabı üzerinden paylaşım yapan Tarkan, rant için doğa katliamlarına son verilmesini istedi. Tarkan, şu açıklamalarda bulundu:

"Rant uğruna feda edilen Hasankeyf’ler, Allianoi’ler, Karadeniz’in dereleri, ormanları. Dikilen çirkin beton yığınları için kesilen binlerce yıllık zeytin ağaçları. Kurutulan göller, kirletilen, zehirlenen denizler, topraklar. Altın için feda edilen güzelim Kaz dağları ormanları. Bu ne bitmek bilmeyen bir para ve güç hırsıdır. İnsan ülkesinin doğasını, tarihini, kültürünü rant uğruna bir kalemde nasıl satabilir böyle? Dünyanın neredeyse her yerinde durum aynı."

"TEMSİLCİSİ OLDUĞUNUZ HALKA İHANET ETMEYİN"

"Halkın oylarıyla bulundukları noktaya gelen yetkililer kendilerini o ülkenin sahibi sanıp istediklerini yapma hakkını kendilerinde nasıl buluyorlar? Vatandaş kendi toprağını, doğasını savunmaya, korumaya kalktığında bir de vatandaşa ayar verip, kafa tutup, tehditler savuruyorlar. Yeter artık. Bi durun, kendinize gelin. Sizlere emanet edilen bu topraklara ve de temsilcisi olduğunuz halkınıza ihanet etmeyin artık. Bi elinizi kalbinize koyun da vicdanınıza kulak verin artık. Rant için bu doğa katliamlarına bir son verin artık."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tarkan (@tarkan)'in paylaştığı bir gönderi ()

KAZ DAĞLARI'NDA NE OLDU?

Çanakkale’nin Kirazlı-Balaban bölgesinde dünyanın en önemli oksijen kaynaklarından biri olarak anılan Kaz Dağları'nın eteğinde altın madeni kurulması için 200 bine yakın (ÇED raporunda geçen miktarın dört katı) ağaç kesildi. Kanadalı altın şirketi Alamos Gold’un yerli taşeronu Doğu Biga Madencilik tarafından yapılmak istenen madeni protesto etmek için 26 Temmuz’da Su ve Vicdan Nöbeti başlatıldı.

Dün de Büyük Su ve Vicdan Buluşması'nda bir araya gelen on binlerce kişi maden alanını çevreleyen tel örgüleri aştı. Madeni ve ağaç kesimlerini protesto etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cevizlibağ'da tramvaya su tankeri çarptı, seferler aksadı

SONRAKİ HABER

Venezuela'nın ABD'deki tüm varlıkları donduruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa