Kamuda hizmet işkollarında değişikliğe gidiliyor
Kamuda çalışanların hizmet işkollarını belirleyen yönetmelikte değişiklik yapılabilmesi için taslak hazırlandı. Taslağın yasalaşması halinde bazı işkollarında örgütlü sendikalarda değişiklik yaşanacak
![Kamuda hizmet işkollarında değişikliğe gidiliyor](https://www.evrensel.net/upload/dosya/143934.jpg)
Fotoğraf: Evrensel
Buse VURDU
Ankara
Kamuda çalışanların hizmet işkollarını belirleyen “Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Kapsamına Giren Kurum ve Kuruluşların Girdikleri Hizmet Kollarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik”te değişiklik için hazırlanan taslak ortaya çıktı. Taslağın yasalaşması halinde bazı işkollarında örgütlü sendikalarda değişiklik yaşanacak.
703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kimi bakanlıkların birleştirilmesinin ardından hizmet işkollarında değişikliğe gidilmesi bekleniyordu. Yapılması planlanan değişikliklere ilişkin çalışma, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sendika konfederasyonlarına gönderdiği yönetmelik taslağı ile ortaya çıktı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından konfederasyonlara gönderilen yönetmelik taslağına göre, ‘büro, bankacılık ve sigortacılık hizmetleri’, ‘eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri’ ve ‘sağlık ve sosyal hizmetler’ alanlarında yapılacak değişikliklerle kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet kolları yeniden belirlenecek. Bakanlık konfederasyonlardan, 23 Ağustos’a kadar dönüş yapmasını istedi.
SOSYAL HİZMETLER BÜRO İŞKOLUNA BAĞLANIYOR
Yönetmelik taslağına göre, sağlık ve sosyal hizmetler işkolu bölünerek sosyal hizmetlerin işkolu değiştirilecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın birleştirilmesiyle oluşturulan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, büro işkolu içerisinde yer alacak. Yapılan düzenleme sonucunda sosyal hizmet alanında çalışanlar, ‘büro, bankacılık ve sigortacılık hizmetleri’ alanına dahil edilmiş olacak.
MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ VE KYK’NİN DURUMU BELİRSİZ
Yönetmelik taslağında kimi noktalar ise belirsiz bırakıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde bulunan Milli Emlak Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü’nün durumuna listede yer verilmedi. Milli Emlak Müdürlüğü geçmişte büro işkolunda yer alırken KYK Genel Müdürlüğü ise ‘eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri’ alanında yer alıyordu. Listede ayrıca belirtilmemesi durumunda KYK Genel Müdürlüğü, eğitim işkolundan ayrılarak büro işkoluna dahil edilmiş olacak.
Evrensel'i Takip Et