27 Ağustos 2019 12:28

Şoförler Federasyonu uyardı: “Çocuklarınızı korsan servislere emanet etmeyin”

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonundan, “Korsan okul servislerine dikkat edin, servis ücretleri belirlenene kadar bekleyin” uyarısı yapıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, korsan okul servislerinin çocuklar için tehlikeli olduğunu belirterek, “Çocuklarınızı korsan servislere emanet etmeyin. Servis seçerken odaya kayıtlı esnafımızı tercih edin. Velilerimiz, il trafik komisyonlarınca servis ücretleri belirlenene kadar anlaşma yapmamalı” dedi.

Apaydın, yeni eğitim öğretim yılı öncesi okul servislerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Velilerden çocuklarını okula kayıt ettirirken servis seçiminde çok dikkatli olmalarını isteyen Apaydın, çoğu ilde okul servis ücretlerinin henüz belirlenmediğini hatırlattı.

"ÜCRETLER BELİRLENENE KADAR ANLAŞMA YAPMAYIN"

Apaydın, bazı özel okul servislerinin şimdiden ücretlerini belirlediklerini dile getirerek, “Çoğu verilmeyen hizmeti veriliyormuş gibi gösterip fahiş fiyat uygulayan bu servislerden uzak durulmalı. Velilerimiz, il trafik komisyonlarınca servis ücretleri belirlenene kadar anlaşma yapmamalı” uyarısında bulundu.

Apaydın, ilgili meslek odasına kayıtlı olmayan korsan servislerin çocukların can güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayarak, “Meslek odamıza kayıtlı, vergisini ödeyen, TSE belgeli kamera ve kapı sensörü olan, yardımcı rehber personel bulunduran, düzenli eğitimden geçerek kendini yenileyen ve kısaca servis şoförlüğü yapabilmenin tüm yasal şartlarını taşıyan esnafımız tercih edilmelidir” dedi.

Apaydın, “İlgili bakanlıklarca yürütülecek olan Okul Servis Araçları Yönetmeliğindeki değişiklikler unutulmamalı. Her öğrenci ve çocuk için üç nokta emniyet kemeri ve gerekli koruyucu tertibat ile her koltukta oturmaya duyarlı sensörlü sistem bulundurma, iç ve dış kamera sistemi ve en az 30 gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı zorunluluklarıyla ilgili süre Eylül 2020'ye kadar uzatıldı. Bunların dışında, okul servis araçlarının yerine getirmesi gereken zorunluluklar mutlaka denetlenmeli” hatırlatmasında bulundu. (Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Sezgin Tanrıkulu’dan Meclise “kadın cinayetleri araştırılsın” talebi

SONRAKİ HABER

Erdoğan, belediye başkanlığı döneminde 302 gün izin yapmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa