03 Eylül 2019 17:04
Son Güncellenme Tarihi: 03 Eylül 2019 21:22

Süleyman Soylu'dan LGBTİ+'ler hakkında nefret söylemi: Neyle karşı karşıya kaldık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’nin Ankara’da bulunan bir LGBTİ+ örgütüne 22 milyon dolar yardımda bulunduğunu iddia etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hak-İş'e bağlı Özçelik-İş Sendikası'nın Afyonkarahisar'da düzenlenen toplantısında konuştu.

ABD'nin LGBTİ+ örgütlerine yardım yaptığını savunan Soylu, “Ankara'daki bir LGBT derneğine Amerika Birleşik Devletleri 22 milyon dolar yardım yapıyor. Benim burada konuşmama gerek var mı? Neyle karşı karşıya kaldığımızı, hangi cereyanlarla karşı karşıya kaldığımızı, aslında temel hedefin şu milletin inancı, kimliği, bu coğrafyadaki varlığı olduğunu bundan sonra kelimelerle ifade etmeme gerek var mı?" dedi.

DAHA ÖNCE LGBTİ+'LERİ TEHDİT OLARAK NİTELEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 23 Haziran İstanbul seçimi öncesi LGBTİ+'lerle ilgili “Etrafta hep şu konuşuluyor, İSPARK ve benzeri bilimum yerler HDP ile anlaşıldı. Bütün bunlar LGBT, terör örgütleri, kusura bakmayın Can Dündar’ın Gezi olaylarındaki tweetini hepimiz hatırlıyoruzdur, başka yerlerden copy-paste yaptıklarını, savaş manzaralarını Taksim Meydanı manzaralı olarak yansıttılar. Şimdi bu ekip LGBT dahil olmak üzere İstanbul yönetimine hazırlanıyor. Ben bunu Türkiye için de İstanbul için de bir tehdit olarak görüyorum.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

2019 Ağustos Kadın Cinayeti Raporu: 49 kadın erkekler tarafından öldürüldü

SONRAKİ HABER

Barolar, TBB’ye olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa