5 Eylül 2019 06:35

AYM'nin Barış Akademisyleri kararından sonra ilk duruşmalar görüldü

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için yargılanan akademisyenlerin AYM kararından sonraki ilk duruşmaları görüldü, savcı mütalaa için süre istedi.

AYM'nin Barış Akademisyleri kararından sonra ilk duruşmalar görüldü

Fotoğraf: twitter.com/BarisAkademik

Anayasa Mahkemesinin (AYM) barış için akademisyenler dosyalarında “hak ihlali” kararı vermesinin ardından İstanbul Adliyesi'nde ilk duruşmalar görüldü. 36. ACM'de duruşma savcısı, AYM kararı yönünden yeniden mütalaasını hazırlamak için süre istedi.

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılanan akademisyenler, dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görülen duruşmalarla üçüncü adli yıllarına başladı.

Bianet’ten Tansu Pişkin’in haberine göre dün iki ayrı mahkemede üç akademisyenin duruşmaları vardı. 23. Ağır Ceza Mahkemesinde (ACM) iki akademisyenin ilk duruşması, 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir akademisyenin dördüncü duruşması görülecekti. Duruşmalardan önce adliye önünde açıklama yapan akademisyenler ve avukatların yeni adli yılın ilk duruşmasında ortak talebi ve beklentisi Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “hak ihlali” kararı doğrultusunda davalardan beraat çıkması yönündeydi.

İKİ DOSYADA BİRLEŞTİRME

23. ACM’deki duruşmaların celse arasında mahkeme bünyesinde görülen diğer akademisyen dosyalarıyla birleştirildiği, yeni duruşma gününün ise 5 Kasım olduğu bilgisi verildi. 36. ACM’de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Zeliha Burcu Acar ve avukatı Meriç Eyüboğlu’nun yanı sıra çok sayıda izleyici hazır bulundu. Duruşma başlangıcında söz alan savcı, sanığın Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 7/2 maddesinde düzenlenen “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla cezalandırılmasını istediği mütalaasını AYM kararı yönünden yeniden değerlendirmek istediğini belirterek süre istedi. Avukat Meriç Eyüboğlu ise mahkemeye AYM’nin kararını sunarak “Biz bugün buraya beraat almaya gelmiştik. Keşke savcı bey de önceden yazsaydı mütalaasını” diye konuştu. Mahkeme, esas hakkında mütalaasını hazırlayabilmesi için iddia makamına süre vererek duruşmayı 30 Eylül’e bıraktı. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Adalet bakanı, "Kimileri ‘Bize soruşturma açın’ dercesine ortalıkta dolaşıyor" demişti. BİRTEK-SEN genel başkanının tutuklanmasından sonra siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçılar şafak operasyonu ile gözaltına alındı

Evrensel'i Takip Et