07 Eylül 2019 04:10

Kırşehir’de 4 milyon TL’ye alınabilecek temizlik araçları 14 milyon TL'ye kiralanmış

Kırşehir’de AKP’li belediye döneminde yıllık 14 milyon TL’ye kiralanan araçların 4 milyon TL’ye satın alınabileceği öğrenildi.

Kırşehir kent meydanı | Fotoğraf: Omur Tanyel/Wikimedia Commons (CC-BY-SA 3.0)

Paylaş

Kırşehir’in CHP’li Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, AKP’li belediye döneminde yıllık 14 milyon TL’ye kiralanan araçlar satın almak için peşin 4 milyon lira istendiğini belirterek, araçların satın alınması için belediye meclisinden yetki istedi. Başkan Ekicioğlu, “Şirketten araçları bize satmasını istedik. Peşin fiyatına 4 milyon liraya bırakıyorlar. Neden 14 milyon lira verelim” dedi. Belediye Başkanına araçları satın alınması için kredi çekme yetkisi verildi.

28 ARACA YILDA 14 MİLYON LİRA VERİLMİŞ

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, belediyenin borcunu kapamak için tasarruf harekatı başlatan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Meclis toplantısında temizlik ve çöp işlerinde kullanılan 28 aracı satın almak için kredi kullanma yetkisi istedi. Başkan bir şirketten kiralanan 28 araca yıllık 14 milyon lira ödendiğini belirterek, “Yakıt ve bakım masrafları ile birlikte yıllık bize 16-17 milyon TL'ye mal olan bir araç kiralama işi var. Üstelik 19 yıldır aynı şirketten yapılıyor. Araştırdık ve firmaya dedik ki, elinizdeki bu araçları bize satın. 5 milyon 800 bin liraya bize vadeli fiyat çıkardılar, peşin olursa 4 milyon TL'ye alabiliyoruz. 3 milyon TL de giderimiz olursa temizlik hizmetleri bize 7 milyon TL'ye mal oluyor. Yani yıllık 8 milyon kârımız oluyor ve 1 yıl sonra da araçlar bize kalıyor. Neden 14 milyon lira ödeyelim” diye konuştu.

Kırşehir Belediye Meclisi, oy çokluğu ile Başkan Ekicioğlu’na söz konusu araçları satın alması için kredi kullanma yetkisi verdi.

 

ÖNCEKİ HABER

Stuttgart'ta "ormanlık alanlar yok olmasın" eylemi

SONRAKİ HABER

İmamoğlu'ndan Soylu'ya: Pazar günü kimin ne diyeceğini umursamıyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa