İzmir’de kadınlar KİHEP Şenliğinde buluştu
Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği (KİH-YÇ), İzmir Kadın Dayanışma Derneği işbirliği ile Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) Şenliği düzenledi.
Fotoğraf: Evrensel
Çeşitli kadın örgütleri ve belediyeler ile işbirliği yapan KİHEP, İzmir Kadın Dayanışma Derneği işbirliği ile Alsancak Havagazı Kültür Merkezi’nde birçok kadın ve belediye başkanlarının katılımı ile şenlik düzenledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Dr. Aytuğ Balcıoğlu, İzmir Kadın Dayanışma Derneği üyesi Badegül Güler ve Kadının İnsan Hakları Derneği-Yeni Çözümler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hülya Gülbahar’ın konuşmaları ile başlayan KİHEP Şenliği, kadınların serbest kürsüde düşüncelerini paylaşmaları ile sürdü. Selluka Müzik Grubunun da konsere verdiği şenlikte kadınların dayanışma vurgusu öne çıktı.
KİH-YÇ adına konuşan KİHEP Koordinatörü Zelal Ayman, İzmir’de eğitmenlerinin sayısının çok yüksek olduğunu söyleyerek Belediyeler ile işbirliği protokollerinin de İzmir’de fazla olduğunu belirtti. 10 belediye ile protokoller imzaladıklarını dile getiren Ayman bunun önemine değindi.
Şenliğe katılan Gaziemir ve Güzelbahçe Belediye başkanları da söz alarak, belediyelerdeki kadın istihdamına değindi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Dr. Aytuğ Balcıoğlu da konuşmasında, sürdükleri çalışmanın ve eğitim programlarının küçümsenmemesi gerektiğini söyleyerek, “Kadının haklarının neler olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bunda dayanışma en önemlisi. Haklarımıza sahip çıkmayı sürdüreceğiz” dedi. İzmir Kadın Dayanışma Derneği üyesi Badegül Güler ise “İzmir Kadın Dayanışma Derneği olarak bir hayalimiz var, o da şiddet ve ayrımcılığın ortadan kalkması. Bu hayalimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz ve eğitimlerle de birlikte mücadelemizi, kadın dayanışmamızı sürdüreceğiz” diye konuştu. Kadının İnsan Hakları Derneği-Yeni Çözümler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hülya Gülbahar da konuşmasında, “Biz kadınlar ile birçok haklarımızı kazandık. Anayasanın 10 maddesini değiştirdik, 41.maddesine döndük. Türk ceza kanunundan İstanbul sözleşmesine kadar, her yerde kadın emeği var. 30 yıldır ne kazandıysak saldırı altındayız, ama umutsuz olmayalım. Biz sadece haklarımızı korumayacağız, ilerleteceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)