09 Eylül 2019 07:19

HDP'den kayyuma 40 milyon TL'lik usulsüzlük ile ilgili suç duyurusu

HDP’li Kayapınar Belediyesi, kayyum döneminde imzalanan ve bedeli 40 milyon TL’nin üzerinde olan ihalede yapılan usulsüzlüklerle ilgili 22 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kayyum atanan HDP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk ve usulsüzlüklere bir yenisi daha eklendi.  Milyon TL’lik usulsüzlüğe imza atılan bu belediye ise, Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi. 

İçişleri Bakanlığı kararı ile 8 Aralık 2016 tarihinde kayyum atanan Kayapınar Belediyesi’nin birçok taşınmazı, kayyum tarafından Müftülük gibi farklı kurumlara devredilmişti. 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde ise, belediyeyi Av. Keziban Yılmaz ile Necati Pirinççioğlu’nu eşbaşkan adayı olarak gösteren HDP yeniden kazandı. Ancak eşbaşkanlardan Necati Pirinççioğlu’na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla KHK’li oldukları gerekçesiyle mazbatası verilmedi.

HDP'nin Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine 19 Ağustos’ta kayyum atanmasının ardından ise, Kayapınar Belediyesi’ndeki görevinden alınan HDP'li Meclis üyesi Adnan Akgül'ün yerine de kayyum atanmıştı.

40 MİLYON TL’LİK USULSÜZLÜK

MA'da yer alan habere göre kayyum atanacağı yönünde iddiaların söz konusu olduğu Kayapınar Belediyesi yönetimi, kayyum döneminde yapılan işlemlere dair başlatılan incelemelerde sözleşme bedeli 40.394.356,00 TL olan “Kilitli Parke Taşı ve Kaldırım Yapım İşi” ihalesinde usulsüzlük yapıldığını tespit etti.  

22 PERSONEL HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Bu tespit doğrultusunda usulsüz işlemlerde dahli olan 22 personel hakkında idari disiplin soruşturması başlatılıp, yine “ihaleye fesat karıştırmak” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. 

Belediye tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: 

“31 Mart yerel seçimlerinden sonra görevi devraldığımız Kayapınar Belediyesinde kayyım dönemine ait birçok usule aykırı işlem yapıldığına dair duyumlar alınması üzerine belediye yönetimimizce bu işlemlere ilişkin inceleme başlatılmıştır.

Bu kapsamda 2017 yılında yapılan ve 2019 yılında kesin kabul aşamasına gelen sözleşme bedeli 40.394.356,00 TL olan 'Kilitli Parke Taşı ve Kaldırım Yapım İşi' ihalesinin çeşitli aşamalarında gerçekleştirilmiş usulsüz işlemlerde dahli olan 22 personel hakkında idari disiplin soruşturmasına esas olmak üzere muhakkik atanmış, söz konusu personel hakkında ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak suçlarından dolayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca soruşturmanın selameti açısından ilgili personeller açığa alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kayıp nesiller yetiştirdik

SONRAKİ HABER

“Yüz binlerce genç KYK kredi borçlarını ödeyemiyor”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa