HDP Adana İl Örgütü demokratik anayasa ve birlik için EMEP’i ziyaret etti
HDP Adana İl Örgütü, "Demokratik Anayasa” için demokratik ittifak çalışmaları kapsamında Emek Partisi Adana İl Örgütü’nü ziyaret etti.
Fotoğraf: Evrensel
HDP Adana İl Örgütü, Adana Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz ile birlikte “Demokratik Anayasa” için demokratik ittifak çalışmaları kapsamında Emek Partisi Adana İl Örgütü’ne ziyarette bulundu. Ziyarette HDP ve EMEP tek adam rejimine karşı demokrasi güçlerinin birlikte hareket etmesi gerektiği vurgusunda bulundu.
“AKP’NİN YENİLMESİ YÜRÜTÜLECEK MÜCADELEYE BAĞLI”
HDP Adana İl Eş Başkanı Gülseren Tural, kayyumlarla HDP’ye yönelik gibi görünen baskıların aslında tüm demokrasi ve sosyalist güçlere yönelik olduğunu belirterek bu baskılar karşısında yapılması gerekenin demokratik güç birliği olduğunu, bunu yerellerde de kurmanın önemine dikkat çekti.
HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, HDP’nin baraj aşabilmesi için CHP tabanının, batıda CHP’nin kazanması için HDP tabanının verdiği desteğe dikkat çekerek olumlu gelişmeler yaşandığı belirtti. Peköz, demokrasi mücadelesi veren tüm kurumlarla bir araya gelerek bu birlikteliğin alanlara yansıtılması gerektiğini dile getirdi.
Yerel seçimlerden sonra oluşan koşulları değerlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Muhalefetin başarısı AKP’nin yenilmesi mi? Bunu tartışmamız lazım. Bu, bundan sonra yürütülecek mücadeleye bağlı. Bir demokrasi mücadelesi ihtiyacı kendisini bugün daha çok dayatıyor. Eski deneyimleri arkamıza alarak bunu başarabiliriz” dedi.
“DEMOKRASİ GÜÇLERİNİN BİRLİĞİNİ TABANA NASIL YAYACAĞIMIZI TARTIŞMALIYIZ”
Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı da bir demokrasi cephesinin ihtiyaç olduğunu önceden beri ifade ettiklerini belirterek emek örgütlerini de kapsayacak bir cephe ihtiyacını hep birlikte konuşmak gerektiğini söyledi.
Demokratik bir Anayasa'ya dair konuşan EMEP GYK Üyesi Halil İmrek de Anayasaların sınıf mücadelesinin o andaki fotoğrafını gösterdiğini, Anayasaların toplumun tartıştığı sorunları çözen değil, toplumun çözülmüş sorunlarını yazan metinler olduğunu söyledi. Kürt sorununun çözümü, basın, ifade özgürlüğü, kayyum meselesi, devletin dinlere karşı nötr olması, doğa katliamı, kadın sorunu gibi toplumun tartıştığı sorunların belli olduğunu ifade eden İmrek, “Bu temel talepler için bir güç merkezi tarafından baskı oluşturulması lazım. Demokrasi güçlerinin birliği Türkiye’nin temel bir sorunu. Bu bakımdan bizim tartışmalarımız demokrasi güçlerinin birliğini tabana nasıl yayacağımız üzerine yoğunlaşmalıdır” dedi. (Adana/EVRENSEL)