Öz Gıda İş'in provokasyonuna rağmen Halk Ekmek işçileri Gıda-İş ile buluştu

Öz Gıda İş yöneticileri, Gıda-İş’in Halk Ekmek fabrikasındaki çalışmalarını engellemek istedi. Ancak provokasyona rağmen işçiler Gıda-İş yöneticileriyle dışarıda toplantı yaptı.

11 Eylül 2019 09:53
Son Güncellenme Tarihi: 11 Eylül 2019 15:50
Paylaş

DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası yöneticileri İstanbul Halk Ekmek Cebeci fabrikasındaki işçilerle görüşmek için fabrika önüne gitti. Ancak fabrikada örgütlü olan Hak-İş'e bağlı Öz Gıda İş Sendikasının yöneticileri, Gıda-İş’in işçilerle buluşmasını engellemek istedi, fabrika önüne polis çağrıldı. Provokasyona rağmen işçiler sendikacılarla dışarıda toplantı yaptı.

Evrensel'e açıklama yapan DİSK/Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, “25 yıldır Öz Gıda İş Sendikasının toplu iş sözleşmesi yaptığı bir işyeri. Ama bugüne kadar işçilerin hiçbir sorunu ve talebi için buraya gelmeyen yöneticiler son 4 gündür burada istifalar başladıktan sonra gelmek zorunda kaldılar ve işyerinde işçi arkadaşlarımıza 'Öz Gıda İş’ten istifa ederseniz ücretlerinizi, sosyal haklarınızı keseriz, bu fabrikada bir daha çalışamazsınız' tehditleriyle işçileri Öz Gıda İş’te kalmaya zorluyorlar. Biz bugün buraya işçi arkadaşlarımızla ve genel müdürle görüşmeye geldik ama gördük ki Öz Gıda İş yöneticileri fabrikanın önünde durup provokatif girişimlerde bulunarak kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyor. Ama şunu gördük, fabrikadan çıkan işçilerin hiçbiri onların yanına uğramadı, ellerini sıkmadı. Biz onların bütün baskılarına rağmen yol üstünde toplantımızı yaptık. Buradaki örgütlenmemize de kesintisiz bir biçimde devam edeceğiz. Biz işçilerin iradesinin tecelli etmesini istiyoruz. İşçilerin istediği sendikaya, kendi hür iradeleriyle, yasal haklarını bilerek üye olmasını istiyoruz. Bugün işçilerin tercihi DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikasından yanadır. Buradaki her ekmek fabrikasında Gıda-İş’in toplu iş sözleşmesi yapacağını görecekler” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sanatçı Vahit Tuna: Resimde eksik olanın ses olması fikri ilginç gelmiştir bana

SONRAKİ HABER

Bildirici’den başvuru: Ebubekir Şahin, RTÜK'teki görevlerinden çekilmiş sayılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa