12 Eylül 2019 08:40
/
Güncelleme: 11:45

İran’da ücretleri ödenmeyen sayaç işçileri eylem yaptı

İran'ın Kazvin şehrindeki İran Sayaç Şirketi önünde toplanan yüzlerce işçi, ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle eylem düzenledi.

İranlı İşçiler Haber Ajansına (ILNA) göre, ismini vermek istemeyen bir işçi, 900 kişinin çalıştığı fabrikanın 2008'de özel sektöre devredilmesinden bu yana yaklaşık 700 işçinin işine son verildiğini ve ücretlerinin zamanında ödenmediğini söyledi.

Sorunlarını anlatabilmek için bir aydır resmi makamlara ulaşmaya çalıştıklarını aktaran İranlı işçi, 4 aydır hiç ücret alamadıklarını ve ham madde olmadığı bahanesiyle fabrikanın çalışmadığını belirtti.

ABD'nin geçen yıl mayıs ayında nükleer anlaşmadan ayrılması ve İran'a yönelik ekonomik yaptırımları arttırması sonrasında ülkede iş yapamaz hale gelen bazı fabrikalar kapanırken bazıları da üretim ve işçi azaltma yoluna gidiyor. (İstanbul/AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşmesi görüşmeleri dün başladı. Ek iş yapmadan geçinemez hale gelen işçilerin temel talebi yoksulluk sınırının üzerinde ücret. Kamuda 4 ayrı kuşaktan savunma sanayi işçilerinin aktardığı deneyimler de taleplerin ancak birlik olup, mücadeleyi göze alınca kazanılabildiğini gösteriyor.

Ücretler yoksulluk sınırının üzerine çıkarılsın

Vergi kesintileri yüzde 15’le sınırlı tutulsun

İkramiye ve ek ödemeler vergi kesintisi dışında bırakılsın

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Mardin’de kayyım 3 ayda 301 işçiyi işten attı.

Evrensel'i Takip Et