17 Eylül 2019 00:53

IŞİD'den yeni ses kaydı iddiası: SDG kamplarına saldırı tehdidi

IŞİD, yakalanan mensuplarının tutulduğu SDG'nin kontrolündeki kamplara saldırı çağrısı yaptı. Avrupa ülkeleri, Avrupalı IŞİD üyelerinin ülkelerinde yargılanmaları konusunda sessizliğini koruyor.

ARŞİV | Fotoğraf: Jakob Reimann/Flickr (CC BY 2.0)

Paylaş

IŞİD, yakalanan mensuplarının ve kadın üyelerinin tutulduğu kamplara saldırı çağrısı yaptı. IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen yeni bir ses kaydı yayınlandı. Kayıtta, Bağdadi olduğu öne sürülen bir kişi örgüt üyelerine, "cezaevleri ile kamplarda tutulan IŞİD’li tutukluların ve kadınların özgür kalması için ellerinden geleni yapma" çağrısında bulunuyor.

Söz konusu gözaltı merkezlerin en büyüğü, Suriye’de SDG kontrolündeki El Hol Kampı. Bu kampta, birçoğu IŞİD üyelerinin kadın aile üyeleri olmak üzere yaklaşık 73 bin kişi yaşıyor. Suriye’nin kuzeyinde ve Irak’taki benzer gözaltı merkezlerinde tutulan IŞİD üyelerinin sayısı on binleri buluyor.

AVRUPA SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

SDG’nin, yabancı ülkelerin pasaportlarını taşıyan örgüt mensuplarının kendi ülkelerinde yargılanması yönünde tekrar tekrar yaptığı çağrılar büyük ölçüde karşılıksız kalmış durumda. Son olarak, ABD Başkanı Donald Trump Avrupa’yı hedef almış, bu kişileri "geldikleri ülkelere yollamakla tehdit etmişti. Hollanda’nın yabancı IŞİD mensuplarının yargılanması için uluslararası bir mahkeme kurulması çağrısında da henüz bir gelişme yaşanmadı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AYM, yolsuzluk soruşturma komisyonuna yayın yasağına hak ihlali kararı verdi

SONRAKİ HABER

Tutuklanan Kulp Belediye Eş Başkanları görevden alındı, yerlerine kayyum atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa