18 Eylül 2019 05:30
Son Güncellenme Tarihi: 18 Eylül 2019 19:11

İBB’den Okçular Vakfına aktarılan 1,2 milyonun belgesi ortaya çıktı

İBB’nin 2019’un ilk yarısında Okçular Vakfına aktardığı 1,2 milyon liranın belgesi ortaya çıktı. Okçular Vakfı daha önce belediyeden yardım almadığını iddia etmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi | Fotoğraf: Darwinek/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Kamuoyunda büyük tartışma yaratan İBB’nin bazı vakıflara yaptığı yardımların belgesi ortaya çıktı. Ortaya çıkan resmi yazışmaya göre Okçular Vakfı Spor Kulübü Derneğine 1 Ocak 2019 ile 30 Haziran 2019 tarihleri arasındaki faaliyetlerinin harcamalarında kullanılmak üzere 1 milyon 200 bin lira yardım yapıldı. İki kurum arasındaki protokole göre 6 aylık faaliyetler için yapılan 1 milyon 200 bin liralık yardımın talebi, Okçular Vakfı Spor Kulübü Derneğinden geldi. Onayı da bir önceki İBB Başkanı AKP’li Mevlüt Uysal verdi.

ONAY AKP'Lİ MEVLÜT UYSAL'DAN

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; ortaya çıkan bir belge, Okçular Vakfına Spor Kulübü Derneği aracılığı ile 1 Ocak 2019-30 Haziran 2019 tarihleri arasındaki faaliyetlerinin harcamalarında kullanılmak üzere 1 milyon 200 bin lira yardım yapıldığını ortaya koydu. Resmi yazışmalara göre yardım talebi Okçular Vakfının Spor Kulübü Derneği'nden geliyor ve dayanağını da dernek ile İBB arasında 26 Nisan 2016 tarihinde imzalanan protokol oluşturuyor. Yardım; dönemin AKP'li İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ile genel sekreter yardımcısı Mevlüt Bulut'un uygun görüşü ve eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın oluru ile gerçekleştiriliyor. Yapılan yardımın yazışmaları 31 Mart Yerel Seçimleri'nden önce şubat ayının sonu ve mart ayının ilk günlerinde tamamlanıyor. Yardımın kapsadığı 6 aylık dönem de 23 Haziran'da tekrarlanan İstanbul seçimlerinden günler sona 30 Haziran'da doluyor.

KAYNAK AKTARIMININ PROTOKOLÜ 2016'DA YAPILMIŞ

Ortaya çıkan belge Okçular Vakfı Spor Kulübü Derneği'nin 24 Ocak 2019 tarihli başvurusuna ilişkin. Bu başvuru doğrultusunda İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından İBB Başkanlığı'na 6 Mart 2019 tarihli “Okçular Vakfı Spor Kulübüne Yardım” konulu bir yazı gönderiliyor. 31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala gerçekleştirilen yazışmada, “Yaklaşık 550 yıl önce inşa edilen Okçular ve Atıcılar Tekkesi, İBB marifetiyle aslına uygun şekilde inşa edilerek Türk sporunun hizmetine sunulmuştur. Uluslararası müsabakaların da gerçekleştirileceği şekilde yapılan Okçular ve Atıcılar Tekkesi kanalıyla başta geleneksel ve modern okçuluk eğitimleri verilerek, geleneksel okçuluk ve atıcılık sporu mirasımınız yeni nesillere aktarımıyla birlikte olimpik spor branşlarından biri olan modern okçuluk eğitimleri ile geleceğin yeni yeteneklerini ve şampiyonlarını bulup yetiştirmek üzere 1 Ocak 2019-30 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek hizmetlere karşılık yapılan harcamaların tekamülüne müteakip 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi ile Okçular Vakfı Spor Kulübü Derneği arasında 26 Nisan 2016 tarihinde yapılan protokolün amir hükümleri doğrultusunda ekteki dosyada belirtilen faaliyetlerdeki harcamalarla kullanılmak üzere 1.200.000,00 TL (Bir milyon iki yüz bin Türk Lirası) yardım yapılması hususunu tensiplerinize arz ederim” deniliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da 11 bin zeytin ağacı mermer ocağına kurban edilecek

SONRAKİ HABER

AKP binası önünde eylem yapmak isteyen 4 kişi yine gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa