Hizmet kolları düzenlemesine tepki: Sağlık ve sosyal hizmetler ayrılmaz bir bütündür
SES ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Ankara Şubesi, sağlık ve sosyal hizmetler işkolunun ayrılarak sosyal hizmetlerin büro hizmetleri işkoluna bağlanmak istenmesine karşı açıklama yaptı.
Fotoğraf: Evrensel
Sağlık ve sosyal hizmetler işkolunun ayrılarak sosyal hizmetlerin büro hizmetleri işkoluna bağlanmak istenmesine ilişkin açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Ankara Şubesi, sağlık ve sosyal hizmetlerin ayrılmaz bir bütün olduğunu ifade etti.
SES Ankara Şubesi ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Ankara Şubesi, sağlık ve sosyal hizmetler işkolunun ayrılarak sosyal hizmetlerin büro hizmetleri işkoluna bağlanmak istenmesine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. SES Ankara Şubesi’nde gerçekleşen açıklamayı, Ankara Şube Eş Başkanı Rona Temelli okudu. Bakanlıkların birleştirilmesi sonrası hizmet kollarının değiştirilmesi için çeşitli çalışmaların gündemde olduğunu ifade eden Temelli, sağlık ve sosyal hizmetler alanının da bu tartışmaların konusu olduğunu dile getirdi.
Temelli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarda sosyal hizmetler kapsamında verilen hizmetin niteliği ve sosyal hizmetlerin esas olarak koruyucu, önleyici, rehabilite edici yönü nedeniyle yapılmak istenen değişikliğin doğru olmadığını ifade etti. İşkollarının belirlenmesi ve işkolu örgütlerinin şekillenmesinde hizmetin içeriği ve birbiriyle ilişkilerinin oldukça önemli olduğunu belirten Temelli, bu nedenle sağlık ve sosyal hizmetler alanlarının ayrılmaz bir bütün olduğunu söyledi.
"SOSYAL HİZMETLER PİYASAYA VE CEMAATLERE TERK EDİLECEK"
Sosyal hizmetler alanının sağlık alanından koparılarak büro hizmetleri kapsamına alınmasının bilimsel bir yaklaşım olmadığını dile getiren Temelli, bu yolla sosyal hizmetlerin bir hak olmaktan çıkıp bir lütuf olarak piyasa koşullarına ve cemaat ilişkilerine terk edilme sürecinin hızlanacağını ifade etti. Temelli, söz konusu değişikliğin sosyal hizmetlerin tasfiyesi anlamına geleceğini belirterek yapılması gerekenin farklı hizmet işlerinin yapıldığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını aynı hizmet kolu kapsamında değerlendirmeye çalışmak değil; Bakanlık bünyesinde sosyal hizmetler kapsamında yapılan işlerin bağlı bulunduğu birimlerin işkollarının sağlık ve sosyal hizmetler işkolunda kalması, büro işleri kapsamındaki işlerin ise büro hizmetleri işkoluna geçirilmesi olduğunu söyledi. (Ankara/EVRENSEL)