Spil Dağı'nda taş ocağı protestosu: Koruma altındaki alanda doğa katliamı
Manisa'daki Spil Dağı'nda bulunan taş ocağının kapatılması talebiyle eylem yapıldı.
İLGİLİ HABERLER
Spil Dağı Milli Parkı'na taş ocağı iptal edildi
Spil Dağı Milli Parkı'nın yanı başına taş ocağı süreci başlatıldı
Spil Milli Parkına komşu mermer ocağına ÇED izni
Spil Dağı Milli Parkı’na komşu ikinci mermer ocağı
İzmir’in ciğerlerine taş ocağı projesi protesto edildi
Manisa'daki Spil Dağı'nda bulunan taş ocağının kapatılması talebiyle basın açıklaması düzenlendi.
AA'nın haberine göre, Şehzadeler ilçesine bağlı Yukarı Çobanisa ile Sancaklı Çeşmebaşı mahalleleri arasında çakıl ve mıcır üreten taş ocağının çevreye ve bölgedeki tarım alanlarına zarar verdiğini söyleyen bölge halkı, demokratik kitle örgütleri ve sendika temsilcileri ile birlikte ocak önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya katılarak konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gediz Ovası'nın Türkiye'nin Çukurova ile birlikte en bereketli ovalarından biri olduğunu, söz konusu taş ocağının çevresindeki tarım alanlarında verimi olumsuz etkilediğini belirtti.
"BU MÜCADELE HALK SAHİPLENİRSE KAZANILIR"
Taş ocağının faaliyetlerinin durdurulması için mücadele başlatacaklarını söyleyen Özel, "Daha önde Çal Dağı'nda yaptığımız gibi, Kaz Dağları'nda devam eden mücadele gibi, Soma Yırca'da zeytinlikleri koruyup termik santralleri geri püskürttüğümüz gibi mücadele başlatacağız. Bu mücadele, muhtarlarımız ve halk sahiplenirse mutlaka kazanılır. Hep beraber eşlerinizle ve torunlarınızla gelirseniz bu işi durduracağız. Bu iş köylünün sahiplenmesiyle olur." diye konuştu.
"NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"
Tarım Orman Hayvancılık ve Çevre Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (Tarım Orman-İş) Genel Başkanı Şükrü Durmuş da Spil Dağı'ndaki taş ocaklarının insanların yaşam alanını hızla yok ettiğini söyledi. Durmuş, "Bu çevre katliamının bir an önce durdurulabilmesi için yargı yolunda ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Binlerce dönümlük bağların, zeytin ağaçlarının, meyve ağaçların bulunduğu bölgede çakıl ve mıcır faaliyetini yürüten şirketler, Spil Dağı bölgesinde bulunan Milli Parklar sahasına da girerek koruma altında bulunan ormanlık alanda büyük ölçüde doğa katliamına yol açmışlar. Vatandaşlarımızın rahat bir ortamda nefes alabilmeleri için ne gerekiyorsa yapağız" diye konuştu.
(HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et