24 Eylül 2019 11:32
Son Güncellenme Tarihi: 25 Eylül 2019 10:33

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, ölümünün 7'nci yılında mezarı başında anıldı

‘Bozkırın tezenesi’ Neşet Ertaş ölümünün 7. yılında Kırşehir'deki mezarı başında anıldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Bozlak ustası halk ozanı Neşet Ertaş, ölümünün 7. yılı dolayısıyla Kırşehir'deki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Kent merkezindeki Bağbaşı Mezarlığında yapılan tören yoğun yağmur altında gerçekleştirildi. Törene milletvekilleri, Abdal geleneğinden sanatçılar, Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, Kırşehir Gençlik Merkezinden gençler, ailesi ve çok sayıda kişi katıldı. Törene katılanlar Ertaş'ın mezarına karanfiller bıraktı.

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, törende yaptığı konuşmada, Neşet Ertaş'ın son yıllarda Abdal kültürünün yetiştirdiği, Türkiye'ye mal olan bir halk ozanı olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da Neşet Ertaş'ın, türküleri ve sevgisiyle gönüllerde taht kurduğunu dile getirerek, “Kırşehir onun için ne yapsa azdır. Valimize ve Belediye Başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Onun türküleri bizim sevdamız oldu. Allah'tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise Neşet Ertaş'ın 7 yıl önce vefat etmesine rağmen gönüllerde yaşamaya devam ettiğine vurgu yaparak, “Yedi yıl önce Türkiye ağlamıştı, şimdi gökyüzü de ağlıyor. Herkesin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş da acısının hala taze olduğunu belirterek, duygularını şöyle dile getirdi:

“Unutamıyoruz. Her gün onunla beraber yaşıyoruz. Bu sene acımız biraz daha katlandı çünkü dört gün önce halamızı da kaybettik. Onu da babamızın yakınına defnettik. Acımız biraz daha fazlalaştı. Büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Bizleri yalnız bırakmıyorlar. Neşet Ertaş, kıymet bilinirse değerlidir. Sağ olsunlar değerini biliyorlar.”

Katılımcılar, aynı mezarlıkta bulunan Neşet Ertaş'ın babası, bozlak ustası Muharrem Ertaş ve kısa süre önce vefat eden kardeşi Ayşe Garip ile halk ozanı Çekiç Ali'nin mezarlarını da ziyaret etti. (Kırşehir/AA)

NEŞET ERTAŞ KİMDİR?

ÖNCEKİ HABER

Karadenizlilere kanser tazminatı ödensin

SONRAKİ HABER

Adana Altın Koza Film Festivali'nde sinemaya emek verenler ödüllendirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa