26 Eylül 2019 12:44
Son Güncellenme Tarihi: 26 Eylül 2019 17:03

Alanya'da hakkında uzaklaştırma kararı olan erkek, boşanmak isteyen eşini öldürdü

Antalya'da hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Hilmi Yılmaz, boşanmak isteyen eşi Gülseren Yılmaz'ı zorla girdiği babasının evinde bıçaklayarak öldürdü.

Fotoğraf: Mustafa Kurt/AA

Paylaş

Antalya'nın Alanya ilçesinde hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Hilmi Yılmaz (43), boşanmak isteyen ve babasının evinde ikamet eden Gülseren Yılmaz'ı (32) 10'dan fazla kez bıçakladı. Ağır yaralanan kadın hastanede yaşamını yitirirken, Hilmi Yılmaz jandarma karakoluna giderek teslim oldu. Gülseren Yılmaz'ın babası Ali Bayrak, "Sinsice gelmiş, kapıyı kırmış, öldürmüş. Beni de 'Kızını öldürdüm. Teslim olmaya gidiyorum' diye aradı" dedi. Hilmi Yılmaz hakkında bir buçuk ay süreyle evden uzaklaştırma kararı verildiği aktarıldı.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre cinayet, saat 11.30 sıralarında Kestel Mahallesi'ndeki müstakil evde meydana geldi. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Hilmi Yılmaz, 15 yıllık eşi Gülseren Yılmaz'ın 2 çocuğuyla birlikte yaşadığı babasının evine kapıdaki camı kırarak girdi. Şiddet kullanarak dışarı çıkardığı Gülseren Yılmaz'a bıçaklayan Hilmi Yılmaz, ardından hızla olay yerinden uzaklaştı. Sesleri duyan çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralı Gülseren Yılmaz'ı ambulansla Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Yoğun bakım ünitesine alınan kadın kurtarılamadı.

Bir süre sonra jandarma karakoluna giderek teslim olan Hilmi Yılmaz'ın kayınpederini arayarak kızını öldürdüğünü söylediği belirtildi.

Gülseren Yılmaz'ın cansız bedeni ise savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi. 12 yaşında bir kızı ve 6 yaşında bir oğlu olan Gülseren Yılmaz'ın cenazesinin yarın Kestel Hanönü Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

"CANIMIZI KAYBETTİK"

Evinin önünde kurulan taziye çadırında başsağlığı dileklerini kabul eden Gülseren Yılmaz'ın babası Ali Bayrak, "Bir ay önce tartışmışlardı. Önemli bir şey yoktu, gelip gidiyorlardı. Sonra sinsice gelmiş kapıyı kırmış, çocuğu bıçaklamış, öldürmüş. Beni de 'Kızını öldürdüm. Teslim olmaya gidiyorum' diye aradı. Adama bir şeyimiz de olmadı. İçimizi yaktı. Evde sadece kızım vardı. Ben yatarken gördüm. Ambulans alıp hastaneye götürdü. Evladımızı kaybettik. Pırıl pırıl canımızı kaybettik. Onun hakkında gerekenin yapılacağına inanıyorum" dedi.

DAHA ÖNCE DE BIÇAKLAMAYA ÇALIŞMIŞ

Gülseren Yılmaz'ın kuzeni Fikret Türkoğlu da "Gülseren, kocasından 4 ay önce ayrılmak istedi. Ayrılmasının sebebi eşinin eve bakmaması, kendisini bıçaklamaya çalışmasıydı. Uzaklaştırma kararı aldırdı ve çocuklarıyla ailesinin evine taşındı. Sürekli öldürmekle tehdit ediyormuş, kız da sürekli polise şikayette bulunuyormuş" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Çiğli'de ilkokulda istismar iddiası

SONRAKİ HABER

Arçelik'te işten çıkarılan işçiler fabrika girişinde eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa