28 Eylül 2019 07:58

Urfa'da kadın cinayetleri ve çocuk istismarına karşı yapılacak yürüyüş yasaklandı

Urfa İl Kadın Platformu, “Kadın cinayetleri ve çocuk istismarı” sloganı ile yapmak istedikleri yürüyüşün valilik kararı ile yasaklanmasına basın toplantısıyla tepki gösterdi. Eğitim Sen Urfa Şubesinde düzenlenen toplantıya, kentteki kadın kurumlarının temsilcileri katıldı. “Kadına şiddete dur de” ve “Çocuk istismarı ve tacizine sesiz kalmadık kalmayacağız” pankartlarının açıldığı açıklamada platform adına konuşan Sevda Çelik Özbingöl, 14 Eylül’de yapmak istedikleri yürüyüşün önce ertelenmesinin istendiğini, 28 Eylül’de yapmak istediklerinde ise yasaklandığının kendilerine açıklandığını ifade etti.

“KADIN CİNAYETLERİ İDEOLOJİKTİR” 

Kadın cinayetlerinin ideolojik olduğunu, kadına ve çocuklara yönelik şiddetin kötüleşen insan hakları ve demokrasi sorunundan bağımsız bir mesele olmadığını söyleyen Özbingöl, “O sebepledir ki kadına yönelik şiddet hayatın her alanında evde, sokakta, işyerinde, karakolda, gözaltında karşımıza çok vahim örneklerle çıkmakta. Sadece Ağustos ayında 49 kadın katledilirken, Urfa’da 20 ayda bin 216 çocuk istismara uğradı” dedi. (Urfa/MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Palavra çöktü

Palavra çöktü

Merkez Bankası, 2025 yıl sonu enflasyon tahminini, daha yılın ilk sunumunda yüzde 21'den yüzde 24'e yükseltti. Enflasyonu düşürme bahanesiyle 20 aydır ücret ve maaşlara saldıran ekonomi yönetiminin hiçbir öngörüsü gerçekleşmedi. Enflasyonun temel sebebinin iç talep ve ‘ücret artışları’ olduğu palavrası tamamen çöktü.

2025’te asgari ücrete yüzde 30 zam

Memur ve emeklilere yüzde 11.54 zam

İşçi emeklilerine yüzde 15.75 zam

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et