Ekoloji Birliği, 12 ve 26 Ekim'de düzenlenecek ekoloji mitinglerine çağrı yaptı
Ekoloji Birliği, 12 Ekim'de Çanakkale'de, 26 Ekim'de Ankara’da yapılacak ekoloji mitinglerine katılım çağrısı yaptı.
![Ekoloji Birliği, 12 ve 26 Ekim'de düzenlenecek ekoloji mitinglerine çağrı yaptı](https://staimg.evrensel.net/upload/dosya/139276.jpg)
ARŞİV | Fotoğraf: Ekoloji Birliği
İLGİLİ HABERLER
![Ekoloji Birliği 26 Ekim’de Ankara'da miting yapacak](https://staimg.evrensel.net/images/840/upload/dosya/146076.jpg)
Ekoloji Birliği 26 Ekim’de Ankara'da miting yapacak
![“Tüm altın madeni ruhsatları iptal edilsin”](https://staimg.evrensel.net/images/840/upload/dosya/139276.jpg)
“Tüm altın madeni ruhsatları iptal edilsin”
![Kaz Dağları'ndaki talanda payı olan yerli şirketleri teşhir ettiler](https://staimg.evrensel.net/images/840/upload/dosya/145787.jpg)
Kaz Dağları'ndaki talanda payı olan yerli şirketleri teşhir ettiler
![Ekoloji Birliği: "Yaşanan afetler rantçı politikaların ve ihmalin sonucu"](https://staimg.evrensel.net/images/840/upload/dosya/140114.jpg)
Ekoloji Birliği: "Yaşanan afetler rantçı politikaların ve ihmalin sonucu"
Ekoloji Birliği, 12 Ekim'de Çanakkale'de yapılacak "Su ve Vicdan Nöbeti" mitingi ve 26 Ekim Ankara’da yapılacak olan ekoloji mitingi öncesi yazılı açıklama yaparak katılım çağrısında bulundu.
Yapılan açıklamada, "Kazdağları ve çevresi, başta siyanürlü altın madenciliği olmak üzere, metalik madencilik projelerinin işgali altında. Bölgede onlarca proje var. Ormanlar kesiliyor, tarım alanlarına, meralara el konuluyor, barajlar, göletler madencilere tahsis ediliyor. Dağlarımızda bu katliama izin vermeyeceğiz. Çanakkale ve Balıkesir’in dağları, ovaları, köyleri tehdit altında. Toprağımız ve suyumuz zehirleniyor. İktidarın maden yasası, çevre yasası ve diğer yasalarda yaptığı düzenlemeler ile sit alanları, tarım alanları, meralar, ormanlar, dereler kapitalist şirketler için yeni pazarlar haline getirildi" denildi.
"YAŞAMA VE DOĞAYA SAHİP ÇIKIYORUZ"
Su ve Vicdan Nöbeti'nin çadırlı direnişinin devam ettiği, Türkiye'nin her yanından gelen ziyaretler ve destekler ile güçlendiği belirtilerek, "Mücadele, 12 Ekim tarihinde yapılacak miting ile daha da yükselecek ve tüm bu talan ve yıkım projelerinden vazgeçilene kadar sürecek. Ekoloji Birliği olarak tertip komitesinde yer aldığımız Çanakkale mitingine bileşenlerimizle birlikte tüm gücümüzü seferber ederek katılacağız. Kazdağları ve çevresine sahip çıkmanın, yaşama ve doğaya sahip çıkmak olduğunu bilerek, tüm ekoloji dernek ve platformlarını, emek ve demokrasi güçlerini Çanakkale mitingine katılım için seferberlik ilan etmeye çağırıyoruz" denildi.
Açıklamada ayrıca 26 Ekim'de Ankara’da yapılacak ekoloji mitingine de çağrı yapıldı. (İzmir/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et