5 Ekim 2019 08:29
/
Güncelleme: 11:42

Aile ve Tüketici Bilimleri bölümü öğrencisi

Hacettepe Üniversitesi

Ülke genelinde yaşanan ekonomik krizden ben de bir öğrenci olarak fazlaca etkilendim. Üniversitemizde yemekhane ve yurtlara gelen zam, hayatın pahalılaşması; 500 Türk lirası kredi/burs alan biz öğrencileri zor durumda bıraktı. Ben de kendi açımdan rahat etmek, kendimi geliştirmek için kullanacağım yaz tatilini bir işte çalışıp birikim yaparak geçirdim.

Ailemde benim dışımda iki öğrencinin olması ailemin de ekonomik açıdan zorlanmasına sebep oluyor. Babam emekli ve kardeşlerimin de okul durumu olduğu için hepimize yetişmekte zorlanıyor. 500 lira kredi aldığım bir durumda 380 lira yurt parası ödüyorum ve geriye kalan para ile bir ay geçinmem gerekiyor. Temel ve sosyal ihtiyaçlarımı karşılayabilmek adına okuldan arta kalan zamanımı çalışarak geçirmem gerekiyor. Yol, barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlarımı bile karşılarken eksiye düşüyorum. Bu hayat şartlarında verimli bir gelecekten söz etmek de haliyle zorlaşıyor.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Peşkeşe ‘dur’ de!

Peşkeşe ‘dur’ de!

Çayırhan Termik Santralinin özelleştirilmesi için alınan ve genelde mal değerinin yüzde 10 düzeyinde belirlenen geçici teminat bedeli 250 milyon TL oldu. Bu bedel madenin sadece 3.5 günlük kazancına denk geliyor. Satışa karşı direnişi sürdüren madenciler, ‘Yağmayı durduralım’ çağrısı yaptı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
5 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et