10 Ekim 2019 08:36

Arap Birliği, Türkiye’nin operasyona başlamasının ardından, Mısır’ın çağrısı üzerine Cumartesi günü acil toplantı kararı aldı. Mısır Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin Suriye’deki saldırganlığını en sert şekilde kınıyoruz. Bu, kardeş bir Arap devletinin ulusal egemenliğine yapılmış küstahça ve kabul edilemez bir saldırıdır” dedi.

Öte yandan Mısır devlet televizyonu Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih’in operasyonla ile ilgili olarak telefon görüşmesi yaptığını duyurdu. Görüşmede Sisi ve Salih’in “Türkiye’nin Suriye’deki ilerlemesine karşı koymak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve birlikteliğini korumak için birlikte çalışma ve iletişimde kalmakta” anlaştıkları bildirildi. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

101 milyarlık gasp

101 milyarlık gasp

Enflasyonla mücadele adı altında uygulanan Erdoğan-Şimşek programı, enflasyonu düşürmüyor ama ücret ve maaşları acımasızca ezmeye devam ediyor. DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı. “Enflasyonun nedeni ücret zamları” yalanının foyası da açığa çıktı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı.

Evrensel'i Takip Et