Dersimliler: İnsanım diyen herkesin barışı savunması lazım
Dersim’de yaşayan yurttaşlar, Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği operasyona karşı barış çağrısı yaptı.
![Dersimliler: İnsanım diyen herkesin barışı savunması lazım](https://www.evrensel.net/upload/dosya/148067.jpg)
Fotoğraf: MA
İLGİLİ HABERLER
![Hangi ülkeler Türkiye'ye ne kadar silah sattı?](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/145805.jpg)
Hangi ülkeler Türkiye'ye ne kadar silah sattı?
![Suriye operasyonuna dünyadan tepkiler: Operasyonu durdurun](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/148024.jpg)
Suriye operasyonuna dünyadan tepkiler: Operasyonu durdurun
![Fırat’ın doğusuna operasyonda 7. gün: Menbiç'te 2 asker hayatını kaybetti](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/147692.jpg)
Fırat’ın doğusuna operasyonda 7. gün: Menbiç'te 2 asker hayatını kaybetti
![Operasyon iktidarın geleceğini nasıl etkiler?|Kemal Can: AKP sorunları sadece öteledi](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/134698.jpg)
Operasyon iktidarın geleceğini nasıl etkiler?|Kemal Can: AKP sorunları sadece öteledi
![Kocaeli'de işçilere operasyona ilişkin bildiri dağıtan EMEP'liler ifadeye çağrıldı](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/105161.jpg)
Kocaeli'de işçilere operasyona ilişkin bildiri dağıtan EMEP'liler ifadeye çağrıldı
![Esenyurt’ta operasyona karşı “barış” için bir araya gelenlere polis engellemesi](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/148057.jpg)
Esenyurt’ta operasyona karşı “barış” için bir araya gelenlere polis engellemesi
TSK’nin ÖSO ile birlikte Suriye’de gerçekleştirdiği operasyon nedeniyle çok sayıda asker, sivil, SGD ve ÖSO militanı hayatını kaybetti. İlk gününden itibaren operasyonun durdurulması ve barış sağlanması yönünde çağrılar sürerken; hükümet bu çağrıları soruşturma ve gözaltı tehdidiyle karşıladı. Çok sayıda kişi sosyal medyada ya da sokakta operasyonu eleştirdiği için gözaltına alındı; tutuklananların sayısı da onları buldu. Tüm bu baskılara rağmen barış çağrıları dinmedi.
Dersim’de yurttaşlar Suriye’ye yönelik operasyona dair MA’ya konuştu. Yurttaşlardan Hasan Anlamaz, “İnsanların ölmesini istemiyoruz. Savaş demek Türkiye’nin 20 yıl gerilemesi demektir” dedi.
Esnaf Bülent Yüksel, savaşın çözümsüzlüğün getirdiği son evre olduğunu dile getirerek, “Savaşa karşıyım. İnsanlar, çocuklar ölmesin. Devlet çözüm bulsun. Şu anda bir oyun oynanıyor. Biz bunun farkında değiliz” diye konuştu.
“OLAN YİNE HALKA OLACAK”
Öğrenci Mustafa Bozan, bu savaşta kazanan hiçbir tarafın olmayacağını belirterek, “Olan yine halka olacak” dedi. Hüseyin Tunç ise savaşlardan barış çıkmadığını kaydederek, “Orada barış filizlenmiyor. Ölüm filizleniyor. Halkın ortak cephesini kurup barış ortamını yaratması gerekir. Kendine insanım diyen herkesin savaşa karşı barışı savunması lazım” diye konuştu.
Esnaf Zeki Bagaf da savaşların kör bir şiddeti tetiklediğine dikkat çekerek, “Türkiye şu anda başlattığı harekatla istediğini elde ettiğini söyleyebilir. Ama uzun vadeli düşündüğümüzde Türkiye’nin başını ağrıtacak bir mesele olarak önümüzde duruyor. Türkiye savaş politikasından vazgeçmeli. Demokrasi zemini geliştirmeli” dedi. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et