25 Ekim 2019 06:54

Ankara Valiliği "İklim krizine ve ekolojik yıkıma dur diyoruz" mitingini yasakladı

Ankara Valiliği, 26 Ekim'de gerçekleştirilmesi planlanan “İklim krizine ve ekolojik yıkıma dur diyoruz" mitingine izin vermedi. 

Görsel, Ekoloji Birliği'nin miting afişi

Paylaş

Çok sayıda ekoloji örgütünün birleşmesiyle oluşan Ekoloji Birliği’nin yarın “İklim krizine ve ekolojik yıkıma dur diyoruz” sloganıyla yapmak istediği miting Ankara Valiliği tarafından yasaklandı. 

Kararı sosyal medyadan duyuran Ekoloji Birliği, “Yaşamı savunma mücadelemize getirilen bu anti demokratik yasaklama kararını protesto ediyoruz! Mitingden bir gün öncesine kadar bu kararın açıklanmaması ayrı bir demokrasi ayıbıdır” dedi.

DOĞAN: BİZİ VAZGEÇİREMEYECEK

Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Süheyla Doğan, “Ankara Valliğinin mitinge izin vermemesinin ülkedeki anti demokratik uygulamaların en son yansıması olarak değerlendiriyoruz. Hele hele bu yasaklama kararının mitingden bir gün önce verilmesinin, aynı zamanda mitinge katılım çalışmalarını da baltalamaya dönük bir politika olduğunu düşünüyoruz. Her şeye rağmen bu yasaklamalar ve engellemeler yaşamı savunma kararlılığımızdan bizi vazgeçiremeyecektir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İmalat sanayide kapasite kullanım oranı yerinde saydı

SONRAKİ HABER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’dan kayyum tepkisi: İktidar meşru değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa