30 Ekim 2019 09:14

Hürriyet’te işten atma: En az 43 gazeteci işten atıldı

Hürriyet gazetesinde bazı çalışanlar evlerine ulaştırılan tebligatlarla işten atıldıklarını öğrendi. İşine son verilen isimler arasında TGS Genel Merkez Yöneticisi İpek Yezdani de var.

Hürriyet logosu

Paylaş

Hürriyet gazetesinde bir grup çalışan işten çıkarıldı. Gazete, çalışanlarına işten çıkarıldıklarını, evlerine posta yoluyla gönderdikleri tebligatla haber verdi. İşe gelen çalışanlardan bir kısmı, evlerine tebligatın ulaştığını öğrendi.

İpek Yezdani, Sebati Karakurt, Kenan Başaran, İbrahim Yurtbay, Önder Öndeş, Dürdane Kırçuval işten çıkarılma tebligatı ulaşan gazetecilerden. Kaç kişinin işten çıkarıldığı ise bilinmiyor. İşten atılan isimlerden olan İpek Yezdani, halihazırda Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Merkez Yöneticisi.

Odatv’nin gazete kaynaklarından edindiği bilgiye göre işten çıkarılmalardan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar'ın da servis şeflerinin de haberi olmadı. Onlar da işten atmaları bugün çalışanlarla birlikte öğrendiklerini söyledi.

Çalışanlara posta yoluyla ulaşan tebligatta kararın 25 Ekim’de alındığı ve gerekçesinde “Yönetim Kurulu'nun işletmesel kararı” yazdığı öğrenildi.

TGC BAŞKANI OLCAYTO: MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Hürriyet'te yaşanan gazeteci kıyımının ardından açıklama yaptı ve "Yıllardır Babıali’nin 'Amiral Gemisi' diye bilinen Hürriyet Gazetesi, iktidarın güdümüne girdiğinden beri su almaya başlamıştır" dedi.

Olcayto, gazetenin Genel Yayın Müdürü ve sorumlu editörlerin haberi olmaksızın, onayları alınmadan evlere tebliğ gönderilmesi yöntemi ile gazetecilerin işten çıkarılmasına ilk kez tanık olunduğunu vurguladı.

Turgay Olcayto, "Her biri ayrı bir değer olan gazeteci arkadaşlarımızın giderek büyüyen işsizler ordusuna katılması yalnız kendileri açısından değil Hürriyet okurları açısından da büyük bir üzüntü kaynağıdır. Medyayı ve gazeteciliği denetim altına alacağız diye uğraş veren iktidarın hem kendi basın tarihimizi hem de yurt dışındaki gazeteciliğin gelişimini yeniden izlemeleri ve okumaları gerektiğini düşünüyorum. Gazetecilik her türlü baskıya karşı hep ayakta kalmıştır. Ama gazetecilere bu zulmü reva görenler basın tarihinden ya silinmişler ya da geriye anımsanması bile istenmeyen kötü izler bırakmışlardır. Her zaman olduğu gibi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti halkın haber alma hakkına sahip çıkan, emek veren meslektaşlarımızın yanında olacaktır" ifadelerini kullandı.

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki yangınlar durdurulamıyor

SONRAKİ HABER

Baytur firması bu kez de Mekke'de işçilerin hakkını gasbetmeye çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa