30 Ekim 2019 15:15

Şili’de 8 bakanın istifası halkın taleplerini karşılamadı: Protestolar sürüyor

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera’nın, 8 bakanı değiştirmesine rağmen protestolar, özellikle başkent Santiago’da sürüyor.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Hükümet protestolarının iki haftadır sürdüğü Şili’de 8 bakanın istifası da eylemleri sonlandırmadı. Bugüne kadarki protestolarda 20 kişi hayatını kaybederken, 1218 kişinin yaralandığı ve 9 bin 203 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Güney Amerika ülkesi Şili’de başkent Santiago’daki metro ücretlerine 6 Ekim’de yapılan zamla başlayan, 19 Ekim’de şiddetlenen ve birçok kentte yağma olaylarına yol açan hükümet karşıtı gösterileri sürüyor. Şili Adalet Bakanlığınca yayımlanan rapora göre, yağma ve kundaklama olayları da dahil gösterilerde şimdiye kadar 20 kişi öldü, 745’i güvenlik görevlisi 1218 kişi yaralandı. Protestolarda, 2 bin 37’si ülke genelinde 19 Ekim’de ilan edilen ve 26 Ekim’de başkent Santiago dahil birçok bölgede kaldırılan sokağa çıkma yasağında olmak üzere toplam 9 bin 203 kişi gözaltına alındı.

GÖSTERİLER SÜRÜYOR

Devlet Başkanı Sebastian Pinera’nın, Maliye ve İçişleri Bakanlarının da aralarında bulunduğu 8 bakanı değiştirmesine rağmen gösteriler, özellikle başkent Santiago’da devam ediyor.

25 Ekim’de 1 milyon 200 bin kişilik dev gösteriye ev sahipliği yapan Santiago’da Pinera’nın istifa etmesi için hafta sonu yine büyük gösterilerin düzenlenmesi bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

“Dengbêjlere yaşarken sahip çıkalım”

SONRAKİ HABER

Gazeteci Abdullah Kaya hakkında tahliye kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa