30 Ekim 2019 16:05

AKP’li yıllarda 47 bin 537 kişi intihar etti

AKP iktidarında intihar ederek hayatına son veren yurttaş sayısı resmi rakamlara göre 47 bin 537’ye ulaştı. Buna göre geçtiğimiz 16 yılda günde 8 kişi intihar ederek yaşamına son verdi.

AKP’li yıllarda 47 bin 537 kişi intihar etti

Gamze Akkuş İlgezdi | Fotoğraf: DHA

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi sürekli hale gelen Meclisteki intihar girişimlerini hatırlatarak, “Ülkemizde intihar istatistiklerinin çok çarpıcı olduğunu hatırlatarak, “Ülkemizde intihar vakaları sürekli artarken, intihar vakalarını azaltmak için uğraşmak yerine intihar teşebbüslerine karşı branda almayı çözüm sayıyorlar” eleştirisi yaptı.

GEÇEN YIL HAFTADA 61 KİŞİ İNTİHAR ETTİ

İlgezdi, intihar vakalarındaki artışa ilişkin şu verileri paylaştı: “2018 verilerine göre 3 bin 161 kişi intihar ederek, hayatına son vermiştir. Başka bir ifadeyle 2018 yılında haftada 61 kişi intihar etmiştir”.

Meclisteki intihar vakalarını Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a yönelttiği soru önergesi ile gündeme taşıyan İlgezdi, “Geçen hafta Meclisin halkla ilişkiler binasının çatısına çıkan bir yurttaş intihar girişiminde bulundu. Geçtiğimiz aylarda da halkla ilişkiler binasının 5’nci katında bir intihar girişimi yaşanmıştı” dedi.

BRANDA DIŞINDA ÖNLEM VAR MI?

Yaşanan intihar girişimlerinin Meclise intihara karşı ekipman almaya yönlendirecek kadar arttığının ortaya çıktığını belirten İlgezdi soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

  • 1980-2019 yılları arasında TBMM Kampüsü içinde ve kapılarında yaşanan intihar vakası sayısı nedir? Kaç kişi hayatını kaybetmiştir? Bu sayının yıllara göre dağılımı nedir?
  • 21 Ekim 2019 tarihinde Meclis Kampüsü içerisinde yaşanan intihar girişiminde, tedbir olarak otomatik branda sistemi kullanılmıştır. Bu sistem Meclis envanterine hangi tarihte girmiştir? Kaç adet alınmıştır? Ne kadar ödenek ayrılmıştır?
  • İntihar girişimlerinde ara buluculuk yapmak üzere Meclis Başkanlığı bünyesinde Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Rehine Kurtarma ve Müzakere Timinden görevli personel var mıdır? Yoksa görevlendirmeyi düşünü-yor musunuz?
  • İntihar girişimde bulunan vatandaşlar için Meclis Başkanlığı bünyesinde bir ikna timi kur-mayı düşünüyor musunuz?​” (İSTANBUL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çayırhan’da çakal sofrası

Çayırhan’da çakal sofrası

AKP iktidarının özelleştirmek istediği Çayırhan Termik Santrali ve maden işletmesinin ‘adrese teslim’ ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İşçiler ve kamuoyu özelleştirmeye karşı çıkarken, adrese teslim ihaleye sicili kabarık patronların katılması bekleniyor. Çayırhan’ı yutacak sofrada IC İçtaş, Cengiz, Kolin, Limak, Alagöz, Ciner, Yıldızlar SSS var.

Bugün günlük milyonlarca lira değerinde elektrik üretimi yapan termik santralin yıllık 120 milyon dolar, 2060 yılına kadar 4.2 milyar dolar kâr elde edebileceği kaydedildi.

TPAO, BOTAŞ, ETİ Maden, EÜAŞ hedefte

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et