3 Kasım 2019 11:17
/
Güncelleme: 11:44

Pendik'te Evrensel okurları dayanışma etkinliğinde buluştu

İstanbul’un Pendik ilçesi Kavakpınar Mahallesi'nde Royal Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinlikle Evrensel’in 25’inci yaşı kutlandı. Editörümüz Vural Nasuhbeyoğlu'nun katıldığı etkinlikte Pendiklilier ve çeşitli fabrikalardan işçiler ile Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan ve CHP Esenyalı Mahalle Temsilcisi Ali Rıza Murat yer aldı.

"EVRENSEL'İ İŞÇİ DİRENİŞLERİNDEN TANIYORUZ"

Etkinlikte konuşan Emek Partisi Pendik İlçe Başkanı Halis Kar, Evrensel’i Pendik’te Serapol işçilerinin sendikalaşma mücadelesinden, havalimanı işçilerinin direnişinden tanıdıklarını söyledi. Evrensel'in 25 yıldır işçi ve emekçilerin yolunu aydınlattığına dikkat çeken Kar "Bugün tüm baskılara karşı Evrensel’i yaşatmanın yolu daha fazla dayanışmadan geçiyor” dedi.

"HAKKIMI EVRENSEL’E ÖĞRENDİM"

Eski Serapol işçilerinden Cemal Duman, fabrikasındaki sendikalaşma mücadelesini hatırlatarak “Hakkı hukuku Evrensel’le tanıdım. Evrensel’i okudukça nasıl sömürüldüğümü anladım. Yaşadıklarımı çocuklarımın da yaşamaması için bu gazetenin yaşaması ve güçlü olması gerekiyor” dedi.

Okurumuz Ali Rıza Murat, baskılara karşı dayanışmayla Evrensel’e sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

"NEFES ALABİLMEMİZ İÇİN…"

Mikail Aydemir de 64 yaşında olduğunu ve Evrensel’i dağıtmaya devam ettiğini belirterek "Niye dağıtıyorum? Çünkü Evrensel bizim nefes kaynağımız. Onun için her gün bir ekmek bir evrensel almalıyız, nefes alabilmemiz için” dedi.

"HEPİMİZİN ÖYKÜSÜNÜ ANLATIYOR"

Adile Doğan da Evrensel’in kadınların da sesi olduğunu dile getirerek “Evrensel ile tanışan kadınlar da hayatlarının değiştiğini ifade ediyor. Çünkü Evrensel hepimizin öyküsünü anlatıyor” dedi.

"DAHA GÜÇLÜ BİR EVRENSEL'E VE DAYANIŞMAYA İHTİYAÇ VAR"

Vural Nasuhbeyoğlu, “Emeğin sesi, gerçeğin habercisi” şiarıyla yola çıkan Evrensel’in tüm baskılara rağmen 25 yıldır yoluna devam etiğini vurguladı. Evrensel’in bir binada sadece profesyonel gazeteciler topluluğu tarafından çıkarılmadığını ifade eden Nasuhbeyoğlu, atölyelerden, fabrikalardan gelen haber ve mektuplarla yaşamın, gerçeğin içinden kurulduğunu söyledi. Evrensel'in sadece yazan, yorumlayan olmadığını, aynı zamanda baskı ve sömürü düzenini değiştirmeye çabaladığını belirten Nasuhbeyoğlu, "İşte bu yüzden tüm baskı ve zorluklara rağmen halkın ve emekçilerin gerçeklere ulaşması ve değiştirecek güce ulaşabilmesi için daha güçlü bir Evrensel’e ve dayanışmaya ihtiyaç var” diye konuştu.

Etkinlik Evrensel'in birinci sayfalarından hazırlanan sinevizyon gösterimiyle devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İhyanın aslı

İhyanın aslı

Maraş depremlerinin ardından geçen iki yılda ne yiten on binlerce canın hesabı sorulabildi ne de kalanların bir derdine derman olundu. İki yıl sonra iktidar, ”Asrın İhyası” sloganıyla toplumu aldatmaya çalışıyor. Oysa asıl ihya ihaleler, inşaatlar, rezerv alan ilanları, teşvikler, vergi indirimleriyle, depremi gerekçe eden siyasi baskılarla geldi.

Teslim edilen konut sayısı ihtiyacın 3'te biri.

Deprem bölgesinde 'rezerv alan' kılıfıyla halkın evleri, arsaları gasbedildi.

Deprem işçiye yoksulluk, sermayeye 'fırsat' oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sezgin Tanrıkulu: "Depremin maliyetini en aza indirmek için her ay vergi veriyoruz. Nereye harcandığını bilmiyoruz"

Evrensel'i Takip Et