4 Kasım 2019 11:47

Ömer Faruk KAZAK

Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Öğrencilerin kendini geliştirmesi için en etkili yöntem kitap okumaktır. Ülkemizde bu oran ne kadar düşük olsa da bir üniversite öğrencisi için hem kendini geliştirmek hem de eğitim hayatını başarılı bir şekilde sürdürmek için bu kitaplara ihtiyaç var. Bu ihtiyacımızı sağlayacak en önemli mekân kütüphanedir. Kütüphaneler öğrencilerin ders çalışma ortamını sağlamak ve merak ettiği bilgilere ulaşmak için çok avantajlı bir ortam. Öte yandan bireye sunduğu kitaplarla hayal gücünü geliştirmek ve ufkunu genişletmek için bize yeni bir dünya sunuyor.

Tabi bu imkâna ulaşamayan öğrenciler de mevcut. Sekiz yıl önce Van’da gerçekleşen birçok acı iz bırakan depremden Van YYÜ de nasibini almış ve bunun sonucunda kütüphanesi kullanılamaz hale gelmiş. Depremin üzerinden sekiz yıl geçti ama ne gariptir ki sekiz yıldır üniversite kütüphanesi açılamamış ve hâlâ da faaliyette değil. Her sene açılması planlanıyor ama aksilikler ve eksikler nedeniyle açılamıyor. Öte yandan kütüphane için yeni bir bina yapılmış ama senelerdir boş ve kullanılmıyor. YYÜ’de okuyan öğrenciler olarak en temel hakkımız olan kütüphaneye ve kitaba uzak durumdayız.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

Toplu sözleşme sürecinde olan kamu işçilerinin, Türk-İş ve Hak-İş yöneticilerinin üzerinde anlaştığı sözleşme taslağının kendilerinden gizlenmesine tepkisi büyüyor. Bu hafta hükümete sunulması beklenen taslağın onayları alınmadan masaya konmamasını isteyen işçiler, “Biz mücadele etmezsek sözleşmenin sonu belli” diyor.

72 bin 88 TL: Türk-İş’in yoksulluk sınırı

30 bin TL: Kamuda ortalama ücret

58 bin 200 TL: Türk-İş ve Hak-İş’in istediği zamlı ücret

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et