6 Kasım 2019 07:33

Barış Annesi: Gözaltı esnasında darp ve hakarete maruz kaldım

Gözaltına alınan 15 kadın siyasetçi arasında bulunan 65 yaşındaki Barış Annesi Keve Işık, baskın sırasında polislerce darbedildiğini ve hakaretlere maruz kaldığını söyledi.

Barış Annesi: Gözaltı esnasında darp ve hakarete maruz kaldım

Fotoğraf: MA

Van ve merkez ilçelerinde 1 Kasım'da düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 15 kadın siyasetçi arasında bulunan ve önceki gün adli kontrol şartı kararıyla serbest bırakılan Barış Annesi Keve Işık (65), baskın ve gözaltında yaşadıklarını anlattı. Polislerce darbedildiğini dile getiren Işık, ailesiyle birlikte ağır hakaretlere maruz kaldığını söyledi.

Yeni Mahalle'deki evlerinin kapısının sabahın erken saatlerinde şiddetli bir şekilde vurduğunu söyleyen Işık, “Deprem mi oldu diye irkildik. Kapıyı açmaya gittiğimde 10 kişi 'yat yere yat' diye üstüme geldi. Bir anne olduğumu hatırlattım fakat dinlemediler. 'Sesini çıkarma yere yat uzan' dediler. Israrla yatmayacağımı söyleyince beni merdivenlerden itekleyip yere düşürdüler. Yerden kalkınca gerekçenin ne olduğunu sordum. Biri ensemden tutup salona getirdi. Ağır hakaretler ediyorlardı. Oğlumun fotoğrafını göstererek, küfür ve hakaretler ettiler. Gelinim kalp rahatsızlığından dolayı anjiyo olmuştu. Bunu hatırlatarak çocukların ve gelinimin korktuğunu söyledim. Fakat sürekli 'Konuşma sesini duymayalım' diye bağırıyorlardı. Odalarımızda arama yaptılar. Sadece ceket ve yeleğimi alabildim. Kollarımdan tutup gözaltı aracına bindirdiler. Araçta bize hakaret ediyorlardı” dedi.

'HASTANE KAPISINDAN GERİ ÇEVİRİLDİK'

4 gün boyunca İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde tutulan Işık, nefes darlığı, guatr, astım hastası olduğunu belirterek, “İlk gün bize köfte ekmek verdiler. O yemekten bütün arkadaşlarımız rahatsızlandı. Aramızda Havva Derya'nın mide rahatsızlığı vardı. Yemeği yedikten sonra durumu çok kötü oldu. Havva'yı hastaneye götürüp iğne yaptılar, serum verdiler. Bizleri de hastane kapısında beklettiler. Hastaneye giriş yapmadan doktor araca yanaşarak kapısından, 'vücudunuzda darp, kırık, morluk var mı?' diye sordu. Ne için gittik ne ile karşılaştık. Midemizden rahatsız olduğumuzu söyleyince bu tür vakalarla ilgilenmediklerini söylediler. Dikkate alınmadık. Bu şekilde tekrar nezarethaneye götürüldük” diye konuştu.

'YAPILANLARI UNUTMAYACAĞIZ'

Yıllardır barış için mücadele ettiğini dile getiren Işık, “Benim için 'terör örgütü' yazılmış. 65 yaşında bir kadınım. Ne silahı, ne örgütü? Yıllardır barış diye sesimizi çıkarıyoruz. Ben yıllardır barış olsun, insanlar ölmesin, öldürülmesin diye mücadele ediyorum. Bununla birlikte barış demekten vazgeçmeyeceğiz. Yine barışı isteyeceğiz. Ölüm, zulüm, hakaret etmek çare değil” dedi. (Van/MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et