11 Kasım 2019 11:37
Son Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2019 13:01

IŞİD’liler sınır dışı edilmeye başlandı, Yunanistan bir IŞİD'liyi kabul etmedi

İçişleri Bakanlığı IŞİD'lilerin iadesine başlandığını ve bir IŞİD'linin sınır dışı edildiğini duyurdu. Sınır dışı edilen IŞİD'liyi Yunanistan kabul etmedi. AB Dışişleri Bakanları da konuyu görüşüyor.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

İçişleri Bakanı Sözcüsü İsmail Çataklı, yakalanan IŞİD'lilerin ülkelerine iadesine başlandığını duyurdu. Açıklamada işlemleri tamamlanan ABD'li bir IŞİD’linin sınır dışı edildiği belirtildi. Çataklı, “Geri göndermek merkezlerindeki 7 Alman uyruklu IŞİD savaşçısının da seyahat programları yapıldı, 14 Kasım'da sınır dışı edilecekler” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu cuma günü yaptığı açıklamada yabancı uyruklu IŞİD üyeleriyle ilgili olarak, "Şimdi biz bunları size iade edeceğiz diyoruz. Pazartesiden itibaren başlıyoruz" demişti.

SINIR DIŞI EDİLEN IŞİD'LİYİ YUNANİSTAN KABUL ETMEDİ

Suriye'ye operasyon sırasında yakalandığı belirtilen IŞİD'li bir terörist, tutulduğu İstanbul Göç İdaresi'nden bugün sınır dışı edilmek üzere Edirne'ye getirildi. Edirne Pazarkule Sınır Kapısı'ndan sınır dışı edildi. Yunanistan'ın kabul etmeyip geri gönderdiği IŞİD'li, Türkiye de kabul etmeyince iki ülke arasındaki tampon bölgede beklemeye başladı.

İki ülkenin de kabul etmediği IŞİD'li tampon bölgede bekleyişini sürdürüyor.

AB IŞİD’LİLERİN İADESİNİ GÖRÜŞÜYOR

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımıyla düzenlenen AB Dış İlişkiler Konseyi öncesi bazı bakanlar, Türkiye’nin geri göndermek istediği AB vatandaşı IŞİD’lilere dair açıklamalarda bulundu.

Avusturya Federal Avrupa, Entegrasyon ve Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg toplantı öncesi basına yaptığı açıklamada, “Avusturya, AB vatandaşı IŞİD’lilerin Avrupa’ya dönmesi konusunda endişeli değil, çünkü Avusturya vatandaşlarının tutulduğu yer Türkiye’nin operasyon bölgesine dâhil değil” dedi.

Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn AB vatandaşı IŞİD’lilerin Avrupa’ya geri gönderilmesi konusu üzerine, “Bu konunun tartışılması gerekiyor. Avrupa’nın bu sorunlarla baş etmesi bekleniyor. Öte yandan, özellikle kadınlar ve çocukları göz önünde bulundurduğumuzda üstlenmemiz gereken belli bir sorumluluk var” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak ise toplantı öncesi basına yaptığı açıklamada, “Türkiye zorlu bir partner. Umarım Türkiye ile birçok sorun hakkında dürüst ve samimi diyalog kurabiliriz. Bir şekilde Türkiye ile konuştuğumuzdan daha fazla Türkiye hakkında konuşuyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

{{390694}}

ÖNCEKİ HABER

Aslı Erdoğan'dan Bakan Yardımcısı Mustafa Safran'a yanıt: Sizlere sadece ayna tuttum

SONRAKİ HABER

ODTÜ Çevre Topluluğu etkinliğine “tüzükte ekoloji yazmıyor” engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa